Seleninog ubojicu traže na širem području Zagreba

Fokus istrage ubojstva Meksikanke Selene Margarit Graciano Macendo prošli je vikend, nakon Splita i Novog Sada, preseljen u Zagreb, gdje su kriminalisti intenzivno krenuli tragom informacije da bi ubojica mogao biti muškarac koji boravi u zapadnom dijelu šireg gradskog područja.

Zbog interesa istrage iz MUP-a nisu htjeli komentirati navedene informacije. Službeni je stav da o slučaju 31-godišnje Meksikanke neće izlaziti u javnost sve dok ne dobiju konkretne rezultate kriminalističkog istraživanja u koje su uključene i policije susjednih zemalja.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, službenici Policijske uprave zagrebačke samo u protekla tri dana ispitali su veći broj osoba o umorstvu Selene Macendo i pronalasku njezina tijela na splitskom Marjanu. Veći broj ispitanika pripada navijačkom miljeu i pretežno se radi o osobama u čijim su policijskim dosjeima otprije zabilježena kaznena djela s elementima nasilja.

Izvor na koji se poziva list kaže da je informacija o potencijalnom sumnjivcu krajem prošlog tjedna došla iz lokalnog kriminalnog miljea do splitskih kriminalista, a oni su je proslijedili kolegama u Zagrebu. U sljedećih 48 sati aktivirana je doušnička mreža i angažirani su policijski operativci iz policijskih postaja na Črnomercu i Trešnjevci.

Dres nije pripadao ubojici

Operativni rad još je u tijeku, a cilj je sužavanje kruga oko muškarca koji je ovoga ljeta nosio gornji dio dresa nogometnog kluba Milan s brojem 5 i imenom Reksi. Novost je i da famozni crno-crveni prugasti dres nije sigurno pripadao ubojici.

Ne isključuje se mogućnost da je ubojica, koji je na splitskome Marjanu pokopao tijelo ubijene Meksikanke, namjerno odbacio i ruksak u kojemu je bio tuđi dres, a sve s ciljem da policajce navede na krivi trag.

Bez obzira na to je li dres ubojičin, podmetnut ili je slučajno tamo bačen, primarni je zadatak utvrditi kome pripada. U sjedištu kriminalističke policije kazali su da je to zasad jedino opipljivo što imaju. Osim da hrvatski istražitelji imaju DNK uzorak s pronađenog dresa, ravnatelj policije Vlado Dominić pohvalio se i da je uspješno provedeno izuzimanje DKT traga (otisak papilarnih linija).

Povratak na Net.hr