SAM SE MAKNUO / Šef zadarske krim-policije tražio premještaj nakon što je pijan skrivio nesreću

Image

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić tražio je premještaj na manje zahtjevno mjesto nakon prometne nesreće

29.7.2021.
15:03
VOYO logo

Nakon očevida prometne nesreće koja se u srijedu u 7:10 dogodila u Bibinjama PU zadarska je priopćila da je nesreću skrivio rukovodeći policijski službenik koji je vozio pod utjecajem alkohola, a lokalni mediji su otkrili da je riječ o načelniku kriminalističke policije Bori Mršiću.

Kako je navedeno u priopćenju, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,37 g/kg a izuzeti su uzorci krvi i urina koji će biti upućeni na vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudario se u zavoju

Muškarac je upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka na D8 (Jadranska magistrala) iz smjera Sukošana prema Zadru. Dolaskom u Bibinje i ulaskom u desni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake nego je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 25-godišnja žena, stoji u priopćenju PU zadarske.

Image
KOLEGA, JESTE TO VI? /

Načelnik krim-policije s 1,37 promila skrivio sudar: Prešao u suprotnu traku, ozlijeđena mlada žena

Image
KOLEGA, JESTE TO VI? /

Načelnik krim-policije s 1,37 promila skrivio sudar: Prešao u suprotnu traku, ozlijeđena mlada žena

Mlada vozačica je lakše lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Kod nje nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, stoji u priopćenju PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a utvrđuje se i njegova disciplinska odgovornost.

Tražio premještaj

Policijska uprava zadarska je u četvrtak izvijestila da je Mršić zatražio "premještaj na radno mjesto niže složenosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano uz prometnu nesreću koju je skrivio rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske, obavještavamo Vas kako je načelnik Policijske uprave zadarske, nakon obavljenog razgovora s predmetnim rukovoditeljem, podnio prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti.

Naime, uvažavajući sve okolnosti događaja isti s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj. Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravovremeno obaviještena", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo