strašna tragedija na maturalcu / Ravnatelj škole u Poreču: ' Tu sam noć skupljao snagu nazvati roditelje i reći im za smrt sina u Pragu'

Image
Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Krešimir Bronić, ravnatelj srednje škole koju je pohađao preminuli 17- godišnjak koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu kazao je kako mu je trebalo hrabrosti nazvati roditelje u 3 ujutro i izustiti riječi duboke sućuti jer njihovog djeteta više nema

3.4.2023.
18:39
Srećko Niketić/Pixsell
VOYO logo

Bijele ruže i preko stotinu lampiona ispred škole u Poreču. Lampione su upalili profesori, učenici, roditelji i svi koji su poznavali tragično preminulog učenika trećeg razreda te škole, 17- godišnjaka koji je poginuo na maturalnom pitovanju u Pragu.

"Šok je to za sve nas. Cijela škola je potresena, svi u tuzi. Prva dva školska sata razrednici, pedagoginja, psihologinja i ja, svoj djeci smo izrazili sućut zbog gubitka prijatelja i kolege. Nastava se u ponedjeljak odvijala koliko je bilo uopće moguće u toj tragičnoj situaciji. Otvoreno smo učenicima rekli da imaju punu podršku s naše strane. Ali je teško, preteško" kazao je za 24 sata ravnatelj škole, Krešimir Bronić. U toj školi je, kaže od 1995. i to je prvi put da je na putovanju život izgubio učenik škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAŠNJAVA RAVNATELJ /

Poreč zavijen u crno. Profesori i učenici vratili su se u klupe, sutra stiže tim za krizne situacije

Image
OBJAŠNJAVA RAVNATELJ /

Poreč zavijen u crno. Profesori i učenici vratili su se u klupe, sutra stiže tim za krizne situacije

"Bio je vrhunski sportaš. Pročitao sam izvješće o uzroku smrti. Ne znam je li učenik ranije izvodio taj "parkour trik", ali tu noć ga je očito izveo na krivom mjestu. I život je nestao", rekao je ravnatelj drhtavim glasom. Upitali smo ga je li se čuo sa roditeljima učenika.

"Tek sada su roditelji smogli snage da nas prime. A ja sam tu noć, kada sam čuo što se dogodilo i sam skupljao snagu. Trebalo mi je hrabrosti nazvati roditelje u 3 ujutro i izustiti riječi duboke sućuti jer njihovog djeteta više nema. Strašno se svi osjećamo" istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na učeničkom putovanju u Pragu, učenik (17) je poginuo nakon što je pao s velike visine.

"Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran i najvjerojatnije htio izvesti "parkour trik". Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoren prozor" kazala je veleposlanica Ljiljana Pancirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo