Vrijeđao ga jer je Srbin?

PUCNJAVA KOD SISKA: Ispalio rafale prema DVD-u u kojem se zabavljalo 15 mladića i djevojaka

Bijesni mladić upao je na zabavu u mjestu Slovinci kraj Siska. U prostorijama lokalnog DVD-a 15-ak mladića i djevojaka organiziralo je zabavu, na koju je došao pijani N. S, piše 24 sata.

Svjedoci su prepričali kako je N.S. autom divljao. Parkirao se i tad je do njega došao I. L. (27). Htio ga je zagrliti i poljubiti, ali mu je ovaj rekao da će mu iščupati grkljan. Svađali su se, a čule su se psovke i prijetnje.

N. S. je navodno tad I. L. zaprijetio da će ga ubiti te je sjeo u Volkswagen Polo i odvezao se prema svom selu Živaji, koje je od Slovinaca udaljeno nekoliko kilometara. Vratio se desetak minuta kasnije s puškom u rukama. Izašao je iz automobila, repetirao ju je i počeo pucati iznad krova zgrade DVD-a. Društvo koje je bilo na zabavi bacilo se na pod i skrivalo iza betonskih stupova strahujući od zalutalih metaka.

N. S. i I. L. su već dugo u svađi, a povod pucnjavi, prema izjavama susjeda, navodno je bilo i vrijeđanje N. S. jer je Srbin.

Nakon što je N. S. ispucao dva rafala, sjeo je u automobil, stisnuo gas i pobjegao prema obiteljskoj kući. Nekoliko mladića uskočilo je u drugi automobil i krenulo ga naganjati cestom. Stigli su pred njegov dom, no on se u međuvremenu zatvorio u kuću te su raspravljali, a potom su navodno i upali u sobu te ga nekoliko puta udarili prije nego što je stigla policija i rastavila ih.

Susjedi kažu kako napadač često divlja autom po selu te da je ranije imao problema s alkoholom i drogom. No u policiji, koja je privela N. S. nakon pucnjave, kažu da im otprije nije pozna, piše 24 sata.

Povratak na Net.hr