Za dvojicu radnika koji su sanirali barokni dvorac Bela II kod Novog Marofa građevinski su radovi završili pogubno. Njih dvojica su oblagali kanal oko dvorca dubine oko četiri metra kad ih je zatrpala zemlja.

Očevidom se tek treba utvrditi što se točno dogodilo i kako su radnici završili zatrpani.

Dojava o nesreći zaprimljena nešto prije 14 sati

Operativno komunikacijski centar PU varaždinske dojavu o nesreći je zaprimio u 13.57 sati, a prema izvanrednom policijskom priopćenju do sada je utvrđeno da je nedugo prije dojave o ovom nemilom događaju tijekom iskopa i sanacije dubljeg odvodnog kanala došlo do odrona zemlje i zatrpavanja dvojice zaposlenika građevinske tvrtke iz Varaždina.

Oko 15:10 sati je otkopano i izvučeno mrtvo tijelo jednog od radnika, 45-godišnjeg muškarca, a nekoliko sati kasnije iskopano i tijelo drugog radnika koji je imao 22 godine.

Osim policijskih službenika, na mjestu događaja nalaze se i pripadnici nekoliko DVD-a, ZZHM varaždinske županije i inspektor zaštite na radu, priopćila je medijima u izvanrednom priopćenju PU varaždinska.

Radnici taman dovršili posao

Jutarnji list pak neslužbeno doznaje da se radi radnicima koji su svoj posao obavili i krenuli van iz otkopa u kojem su postavljali vodovodnu cijev, kad se na njih srušila zemlje i zatrpala ih.

Do nesreće je, dakle, došlo nešto malo prije 14 sati. Hitna pomoć nalazila se na mjestu događaja prije dolaska policije, ali liječnici su samo mogli konstatirati smrt radnika.

Dvorac Bela II, u kojem je došlo do ove tragedije, u vlasništvu je istaknutog hrvatskog poduzetnika Dubravka Hoića, koji je donedavno bio na čelu osam tvrtki poslovnog sustava Calzedonije. "Izuzetno mi je žao što se dogodila ova tragična nesreća na mom posjedu. Nisam još uspio saznati detalje, Izražavam duboku sućut obiteljima stradalih", rekao je za Jutarnji Hoić.