Policija je u nedjelju nešto prije ponoć prekinula veliki tulum u kući Brnazama kraj Sinja. Tamo su zatekli stotinjak vozila dok je unutar kuće bilo oko 300 ljudi. Policajci su okupljene pokušali upozoriti da prestanu s kršenjem javnog reda i mira, a partijaneri ne samo da su se oglušili, nego si i napali policajce, pa je pozvana i Interventna policija te druge jedinice. Jednom policijskom službeniku i 25-godišnjakinji koja se nalazila među okupljenima ozlijeđena je glava te im je pružena liječnička pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju,

Glavni organizator tuluma je priveden, no njegovi prijatelji tvrde da je on najmanje kriv.

'Dogovorili smo proslavu Uskrsa'

Nakon ekscesa koji će završiti na sudu, organizatori tuluma ipak su pristali govoriti za novinare Slobodne, uz uvjet da ih se ne snima niti se navode imena.

„S našim prijateljem Ivanom, čija je baka vlasnica ove kuće, dogovorili smo da će nas dvadesetak susjeda i prijatelja zajedno proslaviti Uskrs. Već prije znali smo se ovdje okupljati. Nekada su se tu slavile momačke večeri, rođendani i slično. Tako je i počelo naše jučerašnje slavlje, ali kako se približavala večer, stizalo je sve više ljudi, sa svih strana“, počinju usuglašenu priču.

„Sada se, nakon ekscesa koji se dogodio, tereti Ivana, koji je najmanje kriv. Kad je stigla policija, većina okupljenih korektno se ponašala prema policijskim službenicima. Uvjereni smo da bi sve proteklo u redu i miru, da bismo se mi razišli, a policajci otišli, da jedna budala nije policijskog službenika gađala bocom alkoholnog pića.

Napadnuti policajci pozvali su pojačanje, stigli su interventni policajci, nastala je opća frtutnja i bježanija. Glavni sudionici događaja, napadači na policiju, koji su nama nepoznati, prvi su pobjegli.

Na kraju je policija privela Ivana kao organizatora. Ivan je nama susjedima i prijateljima ustupio ovu kuću svoje bake na korištenje. Bio je samo jedan od nas. Zato se nas dvadesetak pripremamo otići u Policijsku postaju Sinj i reći isto ovo što kažemo i vama“, tvrde prijatelji privedenog Ivana.