TEŠKA NESREĆA NA A1 / Prevrnuo se autobus, jedna osoba poginula, više ozlijeđenih, policija objavila detalje i kako je došlo do tragedije

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 9 putnika i vozač, ozlijeđeni su prevezeni u bolnice u Ogulinu i Karlovcu

26.2.2023.
7:56
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Play logo

Sinoć oko 23,43 sata na autocesti A-1, u smjeru sjevera, kod čvora Brinje, došlo je do prometne nesreće.

Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji albanski državljanin upravljao autobusom albanskih nacionalnih oznaka i iz za sada neutvrđenog razloga skrenuo udesno, udario u ogradu i prevrnuo se na lijevi bok. Autobus je navodno udario u stijenu s desne strane i potom se prevrnuo na cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni su prevezeno u bolnice u Ogulinu

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 9 putnika i vozač. Jedna je osoba smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno te im se liječnička pomoć pruža u Općim bolnicama u Karlovcu i Ogulinu.

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnice u Ogulinu i Karlovcu, doznaje Jutarnji. Očevid je u tijeku. Nesreća se dogodila na 112. kilometru autoceste iz smjera Splita prema Zagrebu, nedaleko od Otočca.

Zbog nesreće dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Ogulin i Brinje u oba smjera zatvorena je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta i bure otežan promet u Hrvatskoj

Zbog zimskih uvjeta na cestama i jake bure u nedjelju ujutro u Hrvatskoj je otežan cestovni i pomorski promet, objavio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti i snijeg na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autocestu A1 između čvorova Karlovac i Maslenica, autocestu Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državnu cestu Karlovac-Udbina-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar.

Image
POKUŠAJ UBOJSTVA /

Kriminalist Cvrtila o pucnjavi na Španskom: 'Nije naručeno ubojstvo. Vjerojatno se radi o nerazrješenim dugovanjima'

Image
POKUŠAJ UBOJSTVA /

Kriminalist Cvrtila o pucnjavi na Španskom: 'Nije naručeno ubojstvo. Vjerojatno se radi o nerazrješenim dugovanjima'

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, pa su u prekidu pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, a nema ni slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zbog vjetra te dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Ogulin i Brinje u oba smjera zbog prometne nesreće na 112. km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica; Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državna cesta DC54 Maslenica-ZatonObrovački; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; Paški most i Krčki most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog vjetra, u prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Dubrovnik-Koločep-LopudSuđurađ te katamaranske linije: Pula-Zadar, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i brodska linija Zadar-Preko.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo