Prevarene u borbi za posao, sada dužne i bankama

U želji da dođu do radnog mjesta dvije su žene, jedna iz Siska i jedna iz Sunje, pristale na traženja prevaranata te su ‘upale’ u poprilične probleme. Danas, uz to što nemaju posao, i bankama duguju novac. Policija stoga građane poziva na oprez vezan uz primamljive ponude za posao.

Dvadesetsedmogodišnja Siščanka sredinom je prosinca policiji prijavila kako je putem elektronske pošte iz Velike Britanije primila primamljivu ponudu za posao u kojoj su još nudili čak i naknadu za objavljivanje njene fotografije u knjizi ponuda za posao koja će biti izdana u Velikoj Britaniji.

Krivotvoreni čekovi

Potom je na kućnu adresu dobila i čekove u vrijednosti 500 eura koje je unovčila u banci. Kako su od nje i tražili u e-mailu, 410 eura poslala je natrag, a ostatak novca zadržala kao naknadu. No, naknadno je utvrđeno kako su čekovi krivotvoreni te banka sada 27-godišnjakinju tereti za podignuti iznos, piše Slobodna Dalmacija.

U isti problem upala je i 36 godina stara ženska osoba iz Sunje. I ona je primila e-mail poruku i također unovčila čekove te poslala novac u Veliku Britaniju. I od nje banka potražuje novac.

Pazite da ne bude kasno!

Obje su žene nakon prevare svoje slučajeve prijavile policiji navodeći kako su žrtve nepoznatih počinitelja te su protiv njih podnijele kaznenu prijavu.

Zbog dva navedena slučaja, sisačka policija upozorava građane da ne nasjedaju na primamljive ponude za posao, pristigle elektroničkom poštom. Ukoliko, pak, poštom dobiju čekove neka ih ne unovčuju, jer je najvjerojatnije riječ o krivotvorenim čekovima, već da slučaj prijave policiji.

Povratak na Net.hr