SRAMOTA U SPLITU

PREPOZNAJETE LI OVOG LOPOVA? Voditelj restorana o rijetko viđenoj krađi: ‘Prvo smo pomislili kako je riječ o šali!’

Restoran u Splitu traži lopova koji je jednostavno sjeo za susjedni stol i ležerno odšetao s tuđom jaknom i ruksakom.

Splitski restoran Corto Maltese jučer je objavio snimku svojih nadzornih kamera kako bi pomogao uhvatiti lopova koji je opljačkao jednog njihovog gosta. Jednostavno je sjeo za susjedni stol omanjeg društva i uzeo jaknu te ruksak koje je gost objesio za stolac. Otišao je prije nego što je itko shvatio da torbe nema.

Osim što su podijelili snimku kako bi uhvatili lopova, djelatnici restorana upozoravaju ljude da paze na svoje stvari. Podijelili su i uvećanu sliku drskog kradljivca.

“Treba nam vaša pomoć”

“Dragi naši gosti, treba nam Vaša mala pomoć. Prepoznajete li ovog drskog lopova? U nedjelju je na bezobrazan način ukrao torbu sa putnim dokumentima. Ako prepoznajete ovu osobu, molimo Vas da javite nama ili policiji. Hvala, P.S. – pazite na stvari… Corto Maltese” napisali su u postu.

 

Slobodna Dalmacija piše kako su u ruksaku bile čak četiri putovnice španjolskih turista koji su do krađe uživali u posljednjem danu boravka u Splitu.

Osim osobnih dokumenata, tu su i oprema za plažu te naočale, a u društvu koje je bilo meta lopova, bilo je sedam ili osam Španjolaca.

“Kad su nam uzrujano ispričali što se dogodilo, prvo smo pomislili kako je riječ o nekakvoj šali jer se ovako nešto nikada nije dogodilo u našem restoranu, ali ubrzo smo shvatili koliko je situacija ozbiljna. Naime, do krađe je došlo oko 15.30 sati, a naši su se gosti u 17.30 sati trebali vratiti na kruzer te otploviti na Mikonos. Pola njih nije imalo svoje putovnice, ali srećom, uspjeli su nastaviti putovanje. U četvrtak se vraćaju u Hrvatsku, odnosno Dubrovnik odakle će kontaktirati policiju. Ipak, nadam se kako će ruksak biti pronađen i prije njihova povratka”,  kazao je Vedran Cvitković, voditelj restorana ˝Corto Maltese˝ te je dodao kako mu je žao zbog slike Splita koju će sa sobom ponijeti oštećeni turisti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr