NISU NI ZNALI DA IMA TU BOLEST / Dječak (13) je popio čak litru energetskog pića? 'Moguće da njegovo srce to nije moglo podnijeti'

Dječak je preminuo zbog kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića. Navodno nitko prethodno nije znao da dječak ima tu bolest 

6.6.2021.
9:51
Zeljko Lukunic/Pixsell

Prije nekoliko dana u u Zagrebu je preminuo 13- godišnji dječak. Išao je u kino s prijateljima gdje je navodno popio veće količine energetskog pića. Kada su se vratili u kvart, trčali su oko zgrade, a dječak se samo srušio. Kada ga je Hitna pomoć odvezla u KBZ Zagreb, ultrazvuk srca pokazao je miokardiopatiju, odnosno oštećenje srčanog mišića. Unatoč dugotrajnoj reanimaciji, doktori na Rebru nažalost, nisu  ga uspjeli spasiti.

Preminuo zbog kardiomiopatije

Prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC Zagreb i šef dječje intenzivne, potvrdio je za 24sata da je dječak preminuo zbog kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića. Navodno nitko prethodno nije znao da dječak ima tu bolest. 

Kako je za 24sata rekao dr. Novak, sjeća se da je netko u bolnici spomenuo da je dječak popio oko litru energetskog pića, no liječnici nisu mogli potvrdili da je to direktno povezano sa smrću dječaka.

Moguće da bolesno srce nije moglo podnijeti tu količinu kofeina

Ipak, dr. Novak kaže kako je moguće da je problem bio u količini kofeina iz energetskog pića, koju dječakovo bolesno srce nije moglo podnijeti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen