Požar na gliseru: Detonacija mladića odbacila u more, drugome opečene noge, ruke i lice

Na gliseru australskih državljana, oca i dvojice sinova u Rapcu došlo je do zapaljenja plinskih isparavanja u akumulatorskom spremištu i detonacije. Jednog mladića detonacija je odbacila u more uz manju opeklinu noge, a drugome su lakše opečene noge, ruke i lice. Otac nije ozlijeđen.

Djelatnici lučkih kapetanija intervernirali su u utorak u više nesreća na moru, u Rapcu i u šibenskom akvatoriju, dok istodobno traje potraga za nestalima na splitskom plovnom području, izvijestili su jutros iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zapaljenje i detonacija na gliseru, dvoje ozlijeđenih

U utorak navečer oko 18,45 sati na vezu u luci Rabac izbio je požar na gumenom gliseru naziva ‘Joker’, dužine 7,5 metara, talijanske zastave. Na gliseru su bila tri člana posade, otac P.P. (1960.) i dva sina R.S. (1986.) i J.S. (1997.), svi australski državljani.

Požar na gliseru izbio je kada su Australci pokušavali zamjeniti pumpu, te je vjerojatno uslijed iskrenja došlo do zapaljenja plinskih isparavanja u akumulatorskom spremištu i detonacije, koja je jednog sina odbacila u more uz manju opeklinu noge, a drugome su lakše opečene noge, ruke i lice. Otac nije ozlijeđen.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Labin utvrdili su kako su mladići lakše ozljeđeni bez potrebe za hospitalizacijom.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Labin i osigurali morski okoliš od onečišćenja, no gumenjak je gotovo u potpunosti izgorio.

Djelatnici rabske Lučke kapetanije i Pomorska policija provode očevid o uzrocima pomorske nesreće.

Na području splitske Lučke kapetanije nastavljena je potraga za dvojicom nestalih hrvatskih državljana.

Akcije spašavanja plovila od nasukavanja

Središnica za spašavanje na moru jučer je koordinirala u dvije akcije spašavanja plovila od nasukavanja.

Prvi poziv u pomoć zaprimljen je u 12,10 sati od posade jedrilice ‘Mala’ u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, na kojoj je plovilo pet članova posade, čeških državljana, koji su ostali bez pogona kod otoka Zlarina, te ih je vjetar nosio prema obali.

Plovilo šibenske Lučke kapetanije je jedrilicu sa češkom posadom ubrzo pronašlo neozlijeđene, te ih je oteglilo do zlarinske marine.

Poziv za pomoć u 13 sati poslala je i posada motorne jahte ‘New Dream’, talijanske zastave, dužine 12,5 metara sa sedam talijanskih članova posade, koji su ostali bez pogona u sredini Šibenskoga kanala.

Zbog straha od nasukavanja talijanska posada prekrcala se na brodski tender na kojemu su se održali do dolaska djelatnika šibenske Kapetanije, koji su talijansku jahtu uzeli u tegalj do obližnje marine, naveli su iz Ministarstva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr