Horor na Trešnjevci

POTRESNI DETALJI: Tulumario sa ženama u stanu u kojem je 4 godine ležala mrtva majka!

Policija je u četvrtak ujutro ušla u zgradu u Ulici Ivana Broza na zagrebačkoj Trešnjevci, u stan na prvome katu. U stanu je mrtva ležala Adela N.

Njezin sin Tibor N. (59) kaže kako je umrla prije četiri godine. Kada je umrla, imala je 88. godina. U međuvremenu je sin redovito navraćao u njezin stan, dovodio prijatelje u njega, pa čak ga je i preuredio, piše 24 sata.

“Ne znam što da kažem. Užasno je sve to. Kad bismo povremeno sreli njezina sina, upitali bismo ga: ‘Što je s mamom?’. A on je odgovarao da je mama slomila kuk i da je bila u bolnici – i da nije dobro”, kaže susjed Goran Trninić.

STRAVA NA TREŠNJEVCI: Četiri godine u stanu živio s mrtvom majkom i uzimao njezinu penziju

Prvih dana nakon staričina povratka iz bolnice dolazila je terenska sestra koja je trebala rehabilitirati staricu. No jedan dan je zvonila i zvonila, a nitko nije otvarao. Raspitivala se kod susjeda, ali joj nisu znali odgovoriti. Dolazila je još nekoliko puta, no uskoro je prestala dolaziti.

Majka je preminula

Nakon nekog vremena susjedi su slučajno sreli sina, koji im je samo nervozno odgovorio kako nije dobro jer čak nije mogao niti platiti sprovod majci. Iako su se stanari ponudili skupiti novac za sprovod, sin je odbio.

Susjedi su željeli znati što se je dogodilo sa staricomFoto: Robert Anic/PIXSELL

U međuvremenu je Elektra tom stanu isključila struju zbog neplaćanja računa. Kada je jednom slučajno u tuđi sandučić ubačen izvod iz mirovine, stanari su otkrili kako se mrtvoj ženi stanarina i dalje isplaćuje.

Zatim je susjeda koja je sve pokrenula otišla u Dom zdravlja, gdje je saznala da se pokojnoj još uvijek vodi karton. Susjeda je nakon toga otišla na policiju, gdje su joj rekli kako ne mogu ništa, jer da nestanak može prijaviti samo obitelj. U međuvremenu, sin je redovito posjećivao stan.

Kako je vrijeme prolazilo, susjedima je smetalo što se ne zna gdje je i kada susjeda umrla. Potkraj prošle godine susjed Trninić je otišao na ‘mirovinsko’ kako bi vidio mogu li oni nešto napraviti te provjeriti zašto se starici i dalje isplaćuje mirovina.

“Poslao sam im upit i pitao prima li ta gospođa koje nema, inače naša susjeda, i dalje mirovinu. Dobio sam odgovor da se gospođa i dalje vodi kao živa. Tada je naša susjeda nekako došla do policijskog inspektora i ispričala cijelu priču, a on joj je rekao da će ispitati stvar ” rekao je Trninić.

Zabarikadirana vrata sobe

Sin je preminulu majku držao u sobi na čija je vrata stavio komodu, a u vrata je još zabio čavle. Nije poznato koja je bila temperatura u toj sobi te je li balzamirao tijelo.

Stanari šokirani onime što im se događalo u zgradiFoto: Robert Anic/PIXSELL

Susjedi su osjetili smrad, ali nisu previše obraćali pozornost. Protekle godine u proljeće su se žalili jedan drugome da nešto smrdi, a jedan je susjed vidio da lete muhe po stubištu.

Unazad šest mjeseci sin je uređivao stan, dok je njegova mrtva majka bila u sobi. A povremeno bi i dolazio s nekom ženom.

Izrazito ljubazan

Susjedi za sina kažu kako je bio izuzetno ljubazan, čak i do razine pretjerivanja, ali im nikada nije palo na pamet da bi napravio tako što.

“Najvažnije je u cijeloj priči da ne možeš vjerovati u to. Čitam novine i crnu kroniku, ali da se to dogodi u stvarnom životu i da imaš nekoga susjeda tolike godine koji živi s mrtvom majkom, to me je šokiralo”, u nevjerici govori Goran Trninić.

Tibora N., koji je predsjednik udruge usmjerene razvoju nezavisnog kulturnog i umjetničkog izražavanja, policija je nakon provedenog istraživanja privela, a on je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Terete ga za kazneno djelo ostavljanja bliske osobe u teškom položaju te mu prijeti kazna zatvora do tri godine. Također, osumnjičen je za kazneno djelo povrede mira pokojnika te mu prijeti kazna do dvije godine zatvora. Treće kazneno djelo za koje je osumnjičen je krivotvorenje isprava. Prijeti mu do pet godina zatvora ako se utvrdi da je koristio krivotvorene isprave.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr