STRAH OD PONAVLJANJA DJELA

POSTAVIO EKSPLOZIV U CENTRU VINKOVACA: Muškarcu (42) određen jednomjesečni pritvor

Muškarca (42) iz Vinkovaca, osumnjičen da je u ponedjeljak u dvorištu kuće u središtu toga grada ostavio torbu u kojoj je bilo eksplozivno sredstvo, zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja uhitila 42-godišnjaka za kojega tvrde da je vlasnik torbe u kojoj je bio eksploziv.

U SREDIŠTU VINKOVACA: Pronađeno 3,8 kilograma eksploziva koji je bio aktiviran

Torba je bila ostavljena u dvorištu zgrade u Zvonimirovoj ulici koje dijele dva odvjetnička ureda, kafić, privatna tvrtka i jedna zaštićena stanarka. Prema ranijim neslužbenim informacijama jedan od odvjetnika pronašao je torbu s navodno 3,8 kilograma eksploziva i sporogorućim štapinom te o svemu dojavio policiji.

Opasnost od ponavljanja

Državno odvjetništvo je izvijestilo da je ispitalo osumnjičenog kojega tereti za “kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari”.

Tužiteljstvo je od suca istrage potom zatražilo i određivanje istražnog zatvora koji je 42-godišnjaku određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo, kažu u državnom odvjetništvu.

Povratak na Net.hr