ZAPOSLILI KRIVOGA

POLICIJA UHVATILA PRODAJNOG PREDSTAVNIKA PREVARANTA: Pola milijuna kuna utrška spremio je sebi u džep

Prodajni predstavnik jedne zagrebačke tvrtke u Primorsko-goranskoj županiji je utržak od prodajnih aparata spremao sebi u džep

Jedna je tvrtka iz Zagreba gadno požalila zbog angažiranja 31-godišnjaka kao prodajnog predstavnika u Primorsko-goranskoj županiji. Muškarac, naime, od veljače 2019. do ožujka 2020., nije na račun tvrtke polagao sav utržak iz prodajnih aparata za koje je bio zadužen.

Novac je, pokazala je istraga, zadržao za sebe. Policijska uprava primorsko-goranska ga je zbog sumnje da je tvrtku oštetio za više od pola milijuna kuna, kazneno prijavila.

“Kazneno djelo je počinio u svojstvu prodajnog predstavnika odjela spomenute zagrebačke tvrtke na području Primorsko-goranske županije.  Naime, u vremenu od veljače 2019. do ožujka 2020. godine nije redovito i u cijelosti na račun tvrtke polagao utržak, koji je u sklopu poslova za koje je bio zadužen preuzimao iz prodajnih aparata postavljenih u ugostiteljskim objektima na području druge županije”, objasnili su iz PU primorsko-goranske.

“Na ovaj način protupravno je prisvojio novac koji mu je bio povjeren u radu oštetivši zagrebačku tvrtku za prethodno navedeni novčani iznos”, dodaju u priopćenju iz policije. 31-godišnjaka su zbog pronevjere prijavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Povratak na Net.hr