Policijska uprava istarska u srijedu je, nakon očevida provedenog s državnom odvjetnicom, izvijestila o detaljima sinoćnje teške prometne nesreće na cesti Rovinj- Kanfanar u kojoj su poginula dvojica mladića, te je pozvala svjedoke nesreće da se jave rovinjskoj policiji.

Policija navodi da su se 28-godišnji vozač motocikla Yamaha, pulske registracije, i njegov  25-godišnji suvozač kretali cestom iz Rovinja prema Kanfanaru.

Motocikl udario u bočnu stranu automobila

"U jednom trenutku motocikl je udario u bočnu stranu automobila Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je ispred motocikla u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja. Od siline udarca, vozila su sletjela van kolnika i zapalila se“, navodi se u izvješću PU istarska.

U nesreći su smrtno stradali 28-godišnjak i 25-godišnjak koji su se nalazili na motoru te su njihova tijela prevezena na Odjel patologije Opće bolnice Pula  radi obavljanja obdukcije. Vozačica automobila prevezena  je u pulsku bolnicu zbog zadobivenih težih ozljeda te je zadržana na liječenju, dok njen 27-godišnji suvozač nije zadobio ozljede. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti prometne nesreće, a istarska policija poziva svjedoke prometne nesreće da se jave u Policijsku postaju Rovinj, na broj telefona 538 239 ili putem e-maila istarska@policija.hr.