POLICIJA OBJAVILA DETALJE RAZBIJANJA LANCA PREPRODAJE KOKAINA: / Pronašli preko 70 kilograma droge

Image

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati opsežnog kriminalističkog istraživanja

8.3.2021.
15:32
Play logo

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela kriminaliteta droga, Hrvoje Neusidl. Temeljem početnih saznanja, pokrenuto je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem trojice hrvatskih državljana u dobi od 35, 41 i 47 godina, izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica osumnjičenika uhićena su u subotu navečer, nešto prije ponoći, na području Doline Neretve, prilikom organiziranog istovara kokaina iz kontejnera koji je prethodno brodom pristigao u Luku Ploče. Tijekom jučerašnjeg dana obavljene su pretrage spomenutog kontejnera te stambeni i poslovni prostori osumnjičenih kao i vozila koja koriste. Pretragama je u kontejneru pronađeno gotovo 73 kilograma kokaina vrlo visoke čistoće.

Protiv trojice uhićenih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“ iz čl. 329. st. 1. t. 4. Osumnjičeni su jučer, 7. ožujka u kasnim večernjim satima, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Image
VELIKA ZAPLJENA DROGE KOD OPUZENA: /

U skladištu tvrtke osnivačice Mosta našli više od 70 kg kokaina - bio je u kontejneru banana

Image
VELIKA ZAPLJENA DROGE KOD OPUZENA: /

U skladištu tvrtke osnivačice Mosta našli više od 70 kg kokaina - bio je u kontejneru banana

Drugi slučaj ove godine

Od početka ove godine ovo je već drugi slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje. U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kilograma kokaina, od kojeg je pronađeno i zaplijenjeno 98 kilograma, što predstavlja jednu od najvećih zapljena kokaina u posljednjih 20 godina u Republici Hrvatskoj. Razbijene su dvije zločinačke organizacije, a uhićeno je ukupno sedam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Ovim zapljenama Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja niz uspješnih akcija zapljena velikih količina droga na ovom području. Naime, u posljednjih deset godina ova Policijska uprava zabilježila je preko 5600 zapljena droga, među kojima se ističe više od 115 velikih zapljena u kojima je pronađeno preko 2 tone marihuane, 70 kg heroina, 113 kg kokaina i više od 95.000 tableta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo

DUGE CIJEVI U OPUZENSKOJ FIRMI: Policija istražuje tvrtku za uvoz i izvoz voća i povrća Frigo Bonsai

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo