traže istražni zatvor / Policija o smrti djevojke (21): 'Policajac je zadužio pištolj u 8. mjesecu, prošao je obuku. Ovo šteti našem ugledu'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da je na licu mjesta pronađen pištolj koji pripada policajcu koji je u trenutku nesreće bio u stanu. Tragedija se dogodila u srijedu navečer, a javnost je za sve saznala tek u četvrtak

22.9.2023.
15:34
VOYO logo

Načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača obratio se medijima ispred zgrade Policijske uprave u Osijeku i komentirao iznio detalje tragične smrti djevojke u Osijeku koja je upucana policisjkim pištoljem.

"Ispred policijske uprave, Ministarstva unutarnjih poslova i u svoje ime izrazio bih sućut za ovaj tragičan događaj. Policajci su 20. rujna u 22:09 zaprimili početnu dojavu o smrtnom stradavanju mlade ženske osobe. Žurnim izlaskom na mjesto događaja to se i potvrdilo, a prema početnim saznanjima ta dojava nije ukazivala da se radi o kaznenom djelu", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je daljnim postupanjem policije, provedenog očevida te kroz obavijesne razgovore i obdukcije, došlo se do saznanja da je 27-godišnji hrvatski državljanin, inače zaposlenik njihove policijske uprave, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu mlade djevojke s područja Osijeka.

"Temeljem naših prikupljenih saznanja, i u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom, proveo se niz dokaznih radnji. Zbog nepristranosti postupanja, samim očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjeništva iz Osijeka. Policija je ovo okarakterizirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da se za ovo teško kazneno djelo može izreći kazna zatvora od jedne do osam godina. Za osumnjičenika su predložili istražni zatvor.

Image
priveden je /

Detalji tragedije u Osijeku: Policajac neoprezno rukovao pištoljem. Ispalio hitac u curu (21), preminula je od ozljeda

Image
priveden je /

Detalji tragedije u Osijeku: Policajac neoprezno rukovao pištoljem. Ispalio hitac u curu (21), preminula je od ozljeda

Naglašava da je policija u 24 sata poduzela niz radnji, ali da još traje prikupljanje dokaza te će trebati neko vrijeme da se utvrde sve činjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio komentirati navode da je osumnjičeni policajac prvo govorio da nema ništa sa stradavanjem djevojke i da je u pitanju samoubojstvo te da je mijenjao iskaze.

"Ne mogu odgovoriti na ovo pitanje zbog tajnosti postupanja, ali mogu napomenuti da je istraživanje bilo kompleksno. Sama činjenica da se radi o policajcu i za nas je to posebno teško. Ovo čini veliku štetu ugledu policiji u cjelini, ali trudit ćemo se da opravdamo povjerenje građana", rekao je Patača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je da je osumnjičeni policajac nakon 11-mjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika. U listopadu prošle godine je postao vježbenik za sigurnost cestovnog prometa, a tek nakon odrađenog vježbeničkog staža je stekao pravo na ovlaštenje oružja. "On je 9. kolovoza zadužio osobno vatreno naoružanje za koje je prošao obuku", dodao je, pa upozorio da činjenica što je mlad i nema dugo oružje ne opravdava i ne umanjuje njegovu odgovornost.

Iako zbog tajnosti istrage nije htio precizirati kada se točno tragedija dogodila, rekao je da se sve dogodilo neposredno prije dojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da se ne radi o namjeri, nego o tragičnom događaju.

Podsjetimo, u stanu u Osijeku je u srijedu stradala 21-godišnjakinja, a njezino je tijelo pronađeno dan kasnije. Policajac (27) je neoprezno rukovao pištoljem i ispalio hitac koji ju je pogodio i bio koban, izvijestila je ranije osječko-baranjska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da je na licu mjesta pronađen pištolj koji pripada policajcu koji je u trenutku nesreće bio u stanu. U tom trenutku je bio izvan službe, a tijekom jučerašnjeg dana je uhićen.

Bit će predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo