S TOLIKO JEDVA PREŽIVIŠ, A NE DA VOZIŠ / Kod Ludbrega pijani vozač usred bijela dana napuhao 4,2 promila! Kako je uopće živ?

Vozač inače postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1,3 promila, a 4 promila je granica na kojoj trovanje alkoholom može izazvati smrt

25.10.2021.
14:29
PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Prometni policajci su u Sesvetama Ludbreškim usred bijela dana, u 14.50 sati, zaustavili 39-godišnjaka koji je upravljao automobilom u pijanom stanju. Alkotestom je utvrđeno da je u krvi imao nevjerojatnih 4,27 promila alkohola, piše Novi list.

Teško pijani vozač doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, a protiv njega bit će podnesen Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda.

Prijete mu novčana kazna, zatvor i zdravstveni pregled

Prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju slijedi mu i određivanje šest negativnih prekršajnih bodova, a bit će upućen i na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Inače, vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1,3 promila, a četiri promila je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali