ISTRAŽUJU VEĆ 10 DANA

POLICIJA IPAK REAGIRALA NA KELEMINČEVO DIVLJANJE: Šire istragu, a sumnjiče ga za teško kazneno djelo

Zbog paljenja ‘Novosti’ pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća policija je objavila da proširuje kriminalističko istraživanje protiv Dražena Kelemineca i njegovih pristaša te ga sumnjiče za javno poticanje na nasilje i mržnju.

Desetak članova Autohtone – hrvatske stranke prava (A-HSP) okupilo se u utorak pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba ponovno prosvjedujući što država financira tjednik SNV-a “Novosti”, pri čemu su opet spalili primjerke tog tjednika, u čemu im je pomogao riječki umirovljeni novinar Nikola Krklješ, koji se predstavio kao pripadnik srpske manjine.

KELEMINEC PONOVNO SPALIO ‘NOVOSTI’ U CENTRU ZAGREBA I IZNIO NIZ OPTUŽBI PROTIV PUPOVCA: ‘Želim da se sazna istina’

Policija je u priopćenju izvjestila kako je zbog toga proširila istragu protiv Kelemineca i njegovih pristaša.

Danas, 12. rujna 2017. godine, oko 11.00 sati, u Zagrebu, Gajeva 7, ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća Dražen Keleminec u pratnji novinara i nekolicine građana zapalio je dva primjerka novina „Novosti“, koje izdaje Srpsko narodno vijeće.

U vezi s tim, ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom započela povodom istovjetnog događaja od 2. rujna 2017., kada je također Dražen Keleminec zapalio primjerak spomenutih novina.

S obzirom na postojanja osnove sumnje na iskazivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju prema srpskoj nacionalnoj manjini, kriminalističko istraživanje poduzeto je s ciljem utvrđivanja postojanja obilježja kaznenog dijela iz čl. 325. KZ RH, Javno poticanje na nasilje i mržnju.

U tom kontekstu policija promatra i današnji i događaj od 2. rujna te će o svim prikupljenim obavijestima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.”  

Prošli skup policija mirno gledala

Nakon prošlog skupa, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović našao se pod kritikama zbog izostanka bilo kakve reakcije policije.

Pravdao se kako skup nije prijavljen pod nazivom ‘Za dom spremni’, a na pitanje zašto policija ne reagira na uzvik i paljenje časopisa tvrdi kako “policija radi i radit će i dalje svoj posao”

KELEMINČEVI EKSTREMISTI: Urlali ustaški pozdrav, palili Novosti, prijetili Plenkoviću, a Pupovca prozivali za požare

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr