PODRAVKA (20) KOJA SE PROSTITUIRALA OTVORILA DUŠU ZA MEDIJE: / 'Kad sam rekla mojima doma, šutjeli su. Rekli su samo 'pamet u glavu'

Mlada Podravka živi s obitelji, a njihov mjesečni budžet, prema njezinim riječima, iznosi 1500 kuna

8.5.2020.
Getty / ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako prostitucija u Hrvatskoj nije legalizirana, neke žene se bave "najstarijim zanatom". Naplaćivanje seksualnih usluga je nešto o čemu se ne priča previše javno pa bi se moglo reći da je to javna tajna. Tako je jučer PU koprivničko-križevačke izvijestila o uhićenju 20-godišnje djevojke koja je na širem koprivničkom području tri mjeseca naplaćivala seks.

Većina žena ne odlučuje se za prostituciju jer to žele nego jer su primorane pa tako i ova djevojka. Ona je za ePodravinu ispričala kako je krenula tom nelegalnom stazom te kakve je muškarce sretala.

'Pomagala sam svojima, živimo od 1500 kuna mjesečno'

Ova mlada Podravka živi s obitelji, a njihov mjesečni budžet, prema njezinim riječima, iznosi 1500 kuna. S prostitucijom je krenula prije tri mjeseca s naumom da lako zaradi. No, kako govori, nije joj se svidjelo nego joj se gadilo to raditi. Djevojka je seksualne usluge naplatila pet puta, a muškarce je nalazila u oglasniku.

"U oglasu je pisalo '20 godina cura traži seks kod Varaždina'. Javljalo mi se mnogo muškaraca, najčešće su zvali i bili s varaždinskog područja. Po mene bi dolazili autom pa bi otišli u prostorije koje su oni osigurali, najčešće se radilo o njihovu stanu. Većina s kojima sam bila imaju oko 40 godina. Neki su bili grubi, neki nježni. Ja sam htjela da budu nježni", ispričala je 20-godišnjakinja za ePodravinu.

'Moji doma su znali što radim'

Kako kaže, neke je odbila jer su slali neugodne i bolesne poruke s raznim zahtjevima. S onima koje nije odbila družila se po 40 minuta. Ispričala je da su koristili zaštitu i da su joj ti muškarci nekada prepričavali kako su proveli dan. Djevojka sa sobom nije imala nikakvu zaštitu poput džepnog suzavca pa je bila ostavljena na milost i nemilost svojih klijenata. Srećom, na manijaka nije naišla.

"Moji doma znali su što radim, a kada sam im otkrila čime se bavim šutjeli su. Što su drugo mogli? Tako sam im pomagala. Rekli su mi samo 'pamet u glavu", govori djevojka.

Čeka je novčana kazna između 200 i 800 kuna ili 30 dana iza rešetaka, kaže ona.

Možda će te zanimati

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!