Play ponuda

PIJAN UBIO PJEŠAKA PA PROMIJENIO IME: / Splitski odvjetnik Andrej P. postao Andrija kako bi zatajio dosje

Image

Pod drugim imenom je prethodno bio upisan u imenik vježbenika pa je Odvjetničku komoru izvijestio kako je rješenjem Ureda državne uprave u svibnju 2010.

6.10.2020.
16:52
Play ponuda

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg splitskog odvjetnika Andreja P. zbog krivotvorenja isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Prema pisanju Dalmatinskog portala, odvjetnik je promijenio ime u Andrija kako bi zatajio da se protiv njega vodi kazneni postupak za smrt u prometu. Dakle, upisao se kao Andrija u odvjetničku komoru, a za to mu je trebala potvrda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Na ponovljenom suđenju za izazivanje prometne nesreće otkrivena je makinacija, a riječ je o nesreći u kojoj je poginuo pješak. Prvo je bio osuđen na uvjetnu kaznu zbog koje ne bi imao problema, što znači da ne bi bio ispisan iz komore. Međutim, u ponovljenim suđenjima dobio je strožu kaznu, dijelom zatvorsku pa se na krivotvorenje odlučio vjerojatno da zadrži odvjetnički posao, prenosi Dalmatinski portal.

Image
ODVJETNIK OSUMNJIČENOG SUPRUGA TUŽITELJICE: /

'Ona je dala zahtjev za razrješenjem, a on je pojasnio porijeklo novca'

Image
ODVJETNIK OSUMNJIČENOG SUPRUGA TUŽITELJICE: /

'Ona je dala zahtjev za razrješenjem, a on je pojasnio porijeklo novca'

Obavijestio Komoru da je promijenio ime

Prometna nesreća u kojoj je splitski odvjetnik oborio pješaka zbila se 2009. godine na zebri u Ulici Domovinskog rata. Tada mu je izmjereno 1,29 alkohola u krvi. Nesretni pješak umro je u bolnici dva tjedna nakon nesreće. U optužnici za krivotvorenje stoji da je Andrija P. početkom 2013. podnio zahtjev za upis u imenik Hrvatske odvjetničke komore. Budući da je znao da je isprava neistinita, priložio je uvjerenje suda u kojem stoji da se protiv njega ne vodi istražni postupak, niti da je podignuta optužnica koja je postala pravomoćna.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pod drugim imenom je prethodno bio upisan u imenik vježbenika pa je Komoru izvijestio kako je rješenjem Ureda državne uprave u svibnju 2010. promijenio ime, premda je bio svjestan da se protiv njega pod starim imenom vodi kazneni postupak.

Dalmatinski portal piše da je Komora temeljem neistinitog uvjerenja u ožujku 2013. donijela rješenje kojim se odvjetnik briše iz imenika vježbenika te se upisuje u imenik odvjetnika.

Play ponuda
Play ponuda