Otkrivene okolnosti nesreće u kojoj je nastradalo petero policajaca

Pet policajaca ozlijeđeno je pri prevrtanju policijskog kombija u subotu oko 15 sati na zagrebačkom Medvešščaku, objavila je zagrebačka policija. Pritom su dvojica teže, a trojica lakše ozlijeđena.

U priopćenju se navodi da je policijski službenik upravljao je službenim kombi vozilom VW transporter, Vlaškom ulicom u smjeru istoka, pod svjetlosnim i zvučnim znacima upozorenja zbog obavljanja žurne službene radnje.

Dolaskom do raskrižja s Derenčinovom i Kamaufovom ulicom, ušao je u raskrižje dok je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo crveno svjetlo te je na lijevi bočni dio službenog vozila prednjim dijelom naletio osobni automobil Peugeot 607 zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak.

Zastoj automobilskog i tramvajskog prometa
Od siline naleta službeno vozilo odbačeno je u smjeru jugoistoka gdje se prevrnulo na krov, pri čemu je naletjelo na nosač prometnog znaka i na hidrant na nogostupu.

“U prometnoj nesreći teško su ozlijeđena dva policijska službenika, a tri lakše. Zbog nesreće, od 15.08 do 18 sati bio je zastoj automobilskog i tramvajskog prometa, a automobilski promet je preusmjeravan na Derenčinovu ulicu”, stoji u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr