OTKRIVEN UZROK TRAGEDIJE U NOVOM MAROFU? / Pronađene su šibice i cigarete: 'Čistačica je ušla u sobu. Pacijent je već bio izgorio...'

Policija je u izvanrednoj vijesti dodatno izvijestila da je dojava o požaru na aparatu za kisik stigla u 12.29 sati, odmah nakon ručka

30.7.2021.
17:34
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bolnica u Novom Marofu u petak je doživjela još nezapamćenu tragediju. Aparat za kisik na koji je bio spojen pacijent se zapalio i nesretni je čovjek izgorio u požaru. O cijelom su događaju iz Opće bolnice Varaždin, kojoj pripada i Specijalna bolnica Novi Marof, tek šturo izvijestili.

U priopćenju između ostaloga piše da je u "tragičnom događaju smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof". Policija je u izvanrednoj vijesti dodatno izvijestila da je dojava o požaru na aparatu za kisik stigla u 12.29 sati, odmah nakon ručka.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da u požaru je izgorio S.S. (49) iz Oštrica, mjesta pokraj Novog Marofa. "U jednom trenutku je došao u sobu i sestra ga je spojila na kisik, da ga bi dvije minute kasnije, kad je ušla u sobu, čistačica zatekla već izgorenog", saznaje Jutarnji iz dobro upućenog izvora.

Policija tek treba istražiti što se dogodilo, ali kako Jutarnji neslužbeno doznaje u sobi gdje se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete i pretpostavlja se da je pacijent sam izazvao tragediju kada je zapalio šibicu.

'To bi bila nagađanja'

Pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Tatjana Jurkin Vnučec, internist subspecijalist kardiologije obratila se danas popodne u vezi tragedije u bolnici.

"Radilo se o požaru u bolesničkoj sobi. Osobno sam obavijestila obitelj i još jednom izražavam iskrenu sućut. Na raspolaganju smo za svaku pomoć i podršku u ovom trenutku. Odmah su angažirane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurno", rekla je pročelnica Jurkin Vnučec.

Na pitanje je li eksplodirala boca kisika ili što se dogodilo. "To bi bila nagađanja. U tijeku su izvidi koji će utvrditi koji su bili uzroci. Svima nam je u interesu kako bi vidjeli o čemu se radi", kazala je pročelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali