Osim prostitucijom, uhićeni svodnik bavio se još nekim 'poslovima'

Na dnevnom redu Optužnog vijeća Općinskog suda ovih se dana trebao naći i prijedlog za određivanje istražnog zatvora i raspisivanje tjeralice za N. J. (30) iz Rijeke.

Protiv njega podignuta je optužnica zbog teške krađe provaljivanjem – optužen je da je ukrao dijelove lansirne rampe u Torpedu, jednoj od najvećih riječkih kulturnih i povijesnih znamenitosti. Kako se N. J. uglavnom nije odazivao sudskim ročištima, a do sada ih je zakazano barem desetak, optužno vijeće je pribjeglo oštrijoj mjeri, određivanju istražnog zatvora. No, kako je N. J. u međuvremenu uhićen, i to zbog prostitucije , a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor, mogao bi konačno biti okončan sudski postupak zbog krađe i devastacije kulturnog dobra, piše Novi list.

N. J. je tijekom kolovoza 2010. godine, pa onda opet u travnju 2011. godine, provalio u bivšu tvornicu Torpedo koja se nalazi u Ulici Milutina Barača gdje i N. J. ima adresu prebivališta, i ukrao dijelove strojeva. Optužen je najprije da je u kolovozu 2010. godine autogenim zavarivačem razrezao i ukrao dvije čelične traverze – željezne grede s metalne konstrukcije lansirne stanice torpeda, dužine pet metara i na taj način oštetio Ministarstvo kulture za iznos u visini 65 tisuća kuna.

U travnju 2011. ponovo provaljuje u ograđen prostor kompresorske stanice za punjenje torpeda u bivšoj tvornici, rukama forsira ulazna vrata hale te uzima i zadržava dinamo stroj s generatorom za proizvodnju radnog napona, čelični poklopac kompresora marke Italiano Brown– Boveri Milano. Nakon očevida i konzultiranja Uprave za zaštitu kulturne baštine i u suradnji s Odjelom za inspekcijske poslove, utvrđeno je da devastacija i krađa na lansirnoj stanici kao i kompresorskoj stanici torpeda ima svojstvo kulturnog dobra koje je pod nadležnošću Ministarstva kulture.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Uhiceni-svodnik-odgovarat-ce-i-za-kradu-lansirne-rampe-Torpeda

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr