Optuženi za smrt oca i maloljetnog sina nisu se pojavili na sudu

Stjepan Brdarić (55) i Igor Loborec (26) optuženi za prometnu nesreću u kojoj su u prosincu u Zagrebu poginuli otac Darijo Puljić (36) i njegov sin Patrik (8) nisu se u srijedu pojavili na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu te je rasprava odgođena.

Gordan Preglej, branitelj Igora Loboreca kazao je kako je njegov klijent u teškom psihičkom stanju te kako nije bio sposoban prisustvovati raspravi. Sudu je predao otpusno pismo dnevne bolnice za psihijatriju KBC-a Zagreb u kojem stoji da se Loborec liječi pod dijagnozom PTSP.

Što se tiče optuženog Stjepana Brdarića, njegov je odvjetnik kazao da je on u 8 sati krenuo na sud te da ne zna zbog čega kasni. Sve je komentirala i majka, odnosno supruga poginulih, te je poručila kako ništa drugo nije ni očekivala, pišu 24sata.

Podsjetimo, Brdarića terete da je Loborecu dok je skretao ulijevo oduzeo prednost, a Loboreca jer je brzinom od 86,3 km/h naletio na oca i sina na nogostupu. Za Brdarića tužiteljstvo traži dvije godine zatvora, a za Loboreca pet te zabranu vožnje na sedam godina.

Povratak na Net.hr