USRED BIJELA DANA

NOVI NAPAD NA SOCIJALNE RADNIKE, TROJICA ZASKOČILA 2 DJELATNICE I KOLEGU NA CESTI: ‘Nisu prvi put dolazili u tu obitelj, u ogromnom su šoku’

Trojica muškaraca su u Kaštel Starom napala troje djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb, zbog čega su uhićeni i zadržani u policiji

U četvrtak poslije 13 sati na području Kaštela napadnuta su tri djelatnika Centra za socijalnu skrb. Iako to još nije službeno potvrđeno, incident se najvjerojatnije dogodio u ulici Brune Bušića u Kaštel Starom. Večernji list doznaje da su djelatnici CZSS-a napadnuti tijekom obavljanja terenskog dijela svog posla. Uhićena su i zadržana trojica napadača.

“Napad se dogodio na otvorenom prostoru, dakle tijekom radnog vremena trojice djelatnika Centra za socijalnu skrb. Fizički su napadnuti od strane trojice muškaraca koji su ih pritom lakše ozlijedili. Zbog svega su djelatnici Centra zatražili zdravstvenu pomoć u obližnjem Domu zdravlja”, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sanja Nazlić. Kriminalistička istraga je i dalje u tijeku, a po njenom će završetku biti poznati i motivi napada.

‘Nasilje ne očekujemo niti to prihvaćamo’

“Na terenu su bile dvije djelatnice i jedan djelatnik, dakle kompletan stručni tim. Stigli su u obitelj u koju nisu dolazili po prvi put. Sve je bilo u redu, a potom je situacija eskalirala. Dobro je i prošlo kako je moglo biti. Riječ je o napadu rukama, jednoj djelatnici zavrnuta je ruka, dobili su i udarac nogom. Naši djelatnici su u ogromnom stresu i šoku”, rekao je za 24sata Ante Bjažević, ravnatelj Centra za Socijalnu skrb Split u čijem je sastavu kaštelanska podružnica.

Istaknuo je da dosad djelatnici CZSS-a nisu imali nikakvih neugodnosti s tom obitelji. “Pri dolasku na teren naši djelatnici nisu mogli ni očekivati ovakav napad. Nasilje ne očekujemo niti to prihvaćamo. Evo, proteklih dana bilo je više napada na socijalne radnike, od Ivanić Grada, Omiša, Nove Gradiške, a sada i Kaštela. Tko je idući?”, pita se Bjažević.

Podsjetimo, prije tjedan dana jedan je muškarac silom htio ući u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci, pri čemu je demolirao ulaz i ozlijedio zaštitarku.

NAPADNUTI SOCIJALNI RADNICI U IVANIĆ GRADU: Ružne scene u tamošnjem Centru, sve se dogodilo zbog izdvajanja djece u obitelji?

 

Povratak na Net.hr