VIŠE KRAĐA

NEZAPOSLENI LIJEČNIK PLJAČKAO BANKOMATE: Na kraju ga je policija uhvatila zbog malog komada plastike

Polcija je priopćila kako je pronađen veći dio novca ukraden na riječkom području

Pronađen je veći dio novca ukradenog iz bankomata na području primorsko-goranske županije, priopćila je policija. Osumnjičeni su 50 i 54-godišnji muškarac, a jedan je priveden. Stariji muškarac M.K. je priveden, a za mlađim se još traga, piše Novi list. M.K. je prema neslužbenim informacijama nezaposleni dvojac medicine.

Ovaj je dvojac optužen da su uništili bankomat Erste  banke na Kantridi u Rijeci u utorak oko 4 ujutro. Umetnuli su plastičnu cijev u otvor za novčanice te ga napunili eksplozivom. Iz bankomata su odnijeli više od 958 tisuća kuna.

U Kraljevici sredinom ožujka ovaj je dvojac na isti način raznio još jedan bankomata, sumnja policija. Navodno su krali i automobile.

NEZAPOSLENI DOKTOR MEDICINE PLJAČKAO BANKOMATE? Lopovi nagurali plastiku s eksplozivom u bankomat i ukrali veliku cifru

Pronađen pomoću kartice

Pronađeni su nakon duge policijske istrage, a Novi list neslužbeno doznaje kako je policiji najviše pomogao jedan komad plastike. Naime, istraga je utvrdila daje 11 dana prije detoniranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena ista bankovna kartica koja je poslužila za pljačku na Kantridi. Tu su karticu koristili i u pljački bankomata PBZ-a u Svetoj Nedjelji 7. travnja.

Kartica je korištena više puta za plaćanje u Zagrebu i Svetoj Nedjelji, a njome je plaćao uhićeni M.K. koji je vlasnik kartice. Provjerom telekomunikacija, utvrđeno je da se M.K. nalazio u Kraljevici između 2 i 4 ujutro, u trenucima kada je opljačkan bankomat.

 

Povratak na Net.hr