Play ponuda

Nestalu Meksikanku pronašli mrtvu na Marjanu

shimmer fallback

'Radilo se o dobro zakopanom i dobro zakamufliranom mjestu iz kojeg se nije širio smrad, niti bilo kakvi mirisi', riječi su kojima je V.

25.8.2012.
13:23
Play ponuda

Mrtvo tijelo Selene Margarit Graciano Macedo, nestale u srijedu u Splitu, pronađeno je na Marjanu. Neslužbena je to informacija koju je u subotu ujutro objavila Slobodna Dalmacija. Na teren su odmah izašli istražna sutkinja i patolog.

"Na Marjanu je pronađeno mrtvo tijelo mlađe ženske još uvijek neidentificirane osobe", izjavio je nešto kasnije i Ante Matković iz PU splitsko-dalmatinske ne mogavši još potvrditi da se radi o Meksikanki. Dodao je kako su pronađeni predmeti koji nedvojbeno upućuju da je smrt nastupila nasilnim putem.

Policija moli pomoć

Policija je pozvala sve građane i turiste koji su od srijede iza 16 sati pa nadalje vidjeli djevojku na Marjanu ili su je možda čak i fotografirali da se jave. Nastoje utvrditi u čijem je sve društvu bila.

Vinko Prizmić iz HGSS-a, čiji su pripadnici sudjelovali u potrazi, za Media servis je rekao da tijelo nije bilo plitko zakopano, kako je policija ranije tvrdila.

"Da se širio intenzivan smrad, onda potraga ne bi trajala četiri dana. Znači, ja vam sada službeno kažem, ovo je vrlo zahtjevna potraga, radilo se o dobro zakopanom i dobro zakamufliranom mjestu iz kojeg se nije širio smrad, niti bilo kakvi mirisi. Psi su tu vrlo nejasno reagirali i zapravo, doista samo zahvaljujući velikom iskustvu i višekratnom provjerom naših pripadnika, zaista se uspjelo doći do tog lokaliteta", rekao je Prizmić.

Prvo pronašli kapu i japanke, potom i naprtnjaču

Još u petak na Marjanu su, nakon kape i japanke, pronađene još neke stvari za koje se sumnjalo da su povezane s nestankom nesretne 31-godišnjakinje. Riječ je o naprtnjači koja se nalazila u grmlju, a u kojoj je navodno bio i krvavi nož. Ni tu informaciju službeno nitko nije želio komentirati. Tek treba vidjeti jesu li i na koji način pronađeni ruksak i nož povezani sa Seleninim nestankom ili njezinim bratom Emanuelom i je li krv pronađena na oštrici noža njezina.

Viđena kod Zoološkog vrta

Inače, Emanuel je u srijedu prijavio nestanak svoje sestre nakon što ju je ostavio u šetnju na Marjanu. Prema dostupnim informacijama, brat i sestra navodno su već tri i pol mjeseca putovali Europom i planirali su jučer otputovati u Veneciju te odatle hvatati vezu za povratak u Meksiko.

Selene i njezin brat Emanuel su, podsjetimo, u srijedu bili na prvoj vidilici na Marjanu. Oko 16.30 sati ona je, kako je istražiteljima ispričao Emanuel, odlučila još šetati, a bratu se nije dalo pa su se dogovorili da će se naći za sat vremena u jednom restoranu u gradu. Kod crkvice sv. Nikole Emanuel je sestri dao svoj crveni Nikon fotoaparat, a ona se zaputila stepenicama prema Zoološkom vrtu. Selene se doista popela do Zoološkog vrta jer je dan poslije, kad je objavljeno da je nestala, jedan od radnika koji hrane životinje kazao da ju je prepoznao te da je bila unutar Zoološkog vrta, i to sama.

Play ponuda
Play ponuda