NE PADAJTE NA OVAKVE FORE Povjerovala 'serviseru' za telefonski priključak i ostala bez fine svotice

U Križevcima je 26-godišnji muškarac prevario ženu tako da je došao na njena vrata i predstavio se kao djelatnik telekomunikacijskog poduzeća i izvršio ‘pregled’ telefonskog priključka. Naravno, žena mu je povjerovala i ostala bez 3600 kuna. Imao je i starijeg kompanjona.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26 i 64-godišnjakom s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, izvijestila je PU koprivničko-križevačka.

Lažni pregled telefonskog priključka

Sumnja se da je osumnjičeni 26-godišnjak, 12. veljače, oko 10.50 sati u Križevcima u Ulici Petra Zrinskog, u stanu oštećene 84-godišnjakinje lažno se predstavio kao djelatnik telekomunikacijskog poduzeća i izvršio ‘pregled’ telefonskog priključka.

Za uslugu pregleda od oštećene je zatražio 10 kuna, a oštećena mu je dala bankovnu karticu i ukucala PIN broj u digitalni uređaj koji je imao sa sobom. Izlazeći iz stana iskoristio je nepažnju oštećene i otuđio karticu, a potom je 64-godišnjak s bankomata podigao 3600 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv osumnjičenika biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr