ŽRTVA PREVARANTA

NASJELA NA MULJAŽU: Porečanka zbog trgovanja kriptovalutama izgubila više desetaka tisuća kuna

Navodni trgovac uvjeravao je Porečanku da njena zarada ovisi o količini uloženog novca te je 30-godišnjakinja nekoliko puta uplatila ukupno više desetaka tisuća kuna na nepoznate račune

Porečka je policija zaprimila prijavu 30-godišnjakinje da je prevarena prilikom trgovine kriptovalutama. Naime, žena je putem internetskog oglasa stupila u kontakt s osobom koja joj se predstavila kao trgovac kriptovalutama te ju je uvjerio kako će u njeno ime trgovati kriptovalutama i u kratkom vremenu ostvariti profit, izvijestila je PU istarska.

Navodni trgovac uvjeravao ju je da njena zarada ovisi o količini uloženog novca te je 30-godišnjakinja nekoliko puta uplatila ukupno više desetaka tisuća kuna na nepoznate račune.

Kada nije mogla dobiti povrat svojih sredstava, a osoba s kojom je komunicirala nastavila je inzistirati na dodatnim uplatama, žena je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

KOPRIVNIČANIN OSTAO BEZ 93.000 KUNA U KRIPTOVALUTAMA: Poslao nepoznatim osobama lozinku; Policija istražuje prijevaru

Treba biti oprezan kod ulaganja u kriptovalute

PU istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada.

“Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji”, savjeti su PU istarske.

LAŽNI BROKERI PREVARILI ISTRIJANA: Uzeli mu 200.000 kuna dok je mislio da investira u kriptovalute i dionice

Povratak na Net.hr