NOVI DETALJI / Rasist se snimao i tijekom bijega od policije, u jezivom govoru veličao Adolfa Hitlera

Image
Izvor: Robert Anic/PIXSELL

Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon pa je taj videozapis dijeljen među korisnicima društvenih mreža

15.3.2023.
15:25
Robert Anic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sudac istrage zagrebačkog županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor J. M. (35) uhićenom autoru rasističkog videa zbog kojeg ga je policija ranije prijavila za javno poticanje na nasilje i mržnju.

Image
ŠIRIO GOVOR MRŽNJE /

Policija se oglasila o muškarcu koji je objavio rasističku snimku: Prijavili su ga i zbog urlanja tijekom uhićenja

Image
ŠIRIO GOVOR MRŽNJE /

Policija se oglasila o muškarcu koji je objavio rasističku snimku: Prijavili su ga i zbog urlanja tijekom uhićenja

Sada je zaradio još jednu prekršajnu prijavu. Zagrebačka policija priopćila je da je prekršajno prijavljen i zbog toga što ga se sumnjiči da je 12. ožujka u jutarnjim satima snimio videozapis svojeg govora kojem je kako navode "cilj bio stvaranje neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u nacionalnom podrijetlu zaposlenika koji radi posla dolaze u Republiku Hrvatsku te je u tom govoru ujedno veličao radikalne ideologije".

Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon pa je taj videozapis dijeljen među korisnicima društvenih mreža. Neslužbeno se doznaje da je u tom govoru veličao Adolfa Hitlera, piše Večernji list.

Uzvikivao je 'Heil Hitler'

Izgleda kako je taj video snimio i dijelio u vrijeme dok je policija za njim tragala i on je uhićen u Ivanić Gradu. Osim zbog toga, prekršajno je prijavljen i jer je prilikom privođenja uzvikivao "Heil Hitler", okrećući se prema fotoreporterima koji su fotografirali privođenje.

Kazneno je prijavljen zbog videozapisa koje je u veljači i ožujku snimio na Europskom trgu u Zagrebu i u Ljubijskoj ulici u kojima je vrijeđao Indijaca, djelatnika Wolta i crnce.

Sumnjiči ga se za javno poticanje na nasilje i mržnju. Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču