Play ponuda

POGIBIJA DVOJICE BRAĆE NA MOSORU: / Zbog teških vremenskih uvjeta helikopter koji je trebao prevesti njihova tijela ne može poletjeti

Image
Foto: HGSS/Facebook

Pronašli su ga mrtvog. Poginuo je vjerojatno nakon što se poskliznuo zbog poledice, a kad je to vidio njegov brat, pozlilo mu je pa je i on umro zbog zatajenja srca.

3.3.2018.
22:25
HGSS/Facebook
Play ponuda

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića, a policija splitsko-dalmatinska izvijestila je kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo.

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i vjerojatno se radi o dvojice braće. Jedan je pao na tlo i smrtno stradao, a drugi brat, kad je to vidio, vjerojatno je stradao od srčanog udara, rekao je Prizmić za Hinu. Prema njegovim riječima, pripadnici HGSS-a su otišli na mjesta nesreće te će pomoći u transportu stradalih. Iz policije su priopćili kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo, a na mjestu događaja obavit će se očevid.

Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila oko 19,30 sati.

"Zaista me začuđuje činjenica da je tako izgubio život. Oboje braće bili su iskusni planinari i poznavali su Mosor kao svoj džep. Taj izvor na koji je mlađi brat krenuo nalazi se na predjelu Ljuvač isto kao i Planinarski dom Umberto Girometta i mjesto izvora je na planinarskom putu, dakle nije dislocirano negdje na nepristupačnom terenu. Braća su bila dobri ljudi zaljubljeni u planine i nije bilo dana da nisu išli na planine. Bili su vrlo iskusni planinari, a A.S. je bio naš pridruženi član, koji nije išao u spašavanja s HGSS-om, ali je u planinarskom smislu bio HGSS-u od velike koristi" zaključuje Prizmić, prenosi Slobodna Dalmacija

Njihova bi tijela tijekom današnjeg dana trebala biti prevezena u splitsku bolnicu, no helikopter zbog teških vremenskih uvjeta ne može poletjeti po njih. Druga opcija je da ih se spusti kopnenim putem.

Play ponuda
Play ponuda