NA IZLETIMA UTAJIO MILIJUN KUNA: / Nije izdavao fiskalizirane račune turistima, državni proračun je također osjetio posljedice

Image

Vlasnik i odgovorna osoba jedne tvrtke iz dubrovačke okolice tijekom prijevoza turista izletničkim brodom nije izdavao fiskalizirane račune, niti je prikazivao stvarne prihode u poslovnim knjigama,

5.11.2020.
12:14
Play logo

Dubrovačko-neretvanska policijska uprava je podigla kaznenu prijavu protiv 42-godišnjeg vlasnika i odgovorne osobe jedne tvrtke iz okolice Dubrovnika. Kriminalističkim su istraživanjem utvrdili kako je on tijekom 2019. svojim poslovanjem počinio kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

On je, naime, brodom prevozio turiste na izlete i sve naplaćivao u gotovini. No, nikad nije izdavao fiskalizirane račune, čime je umanjio vrijednost PDV-a i poreza na dobit koju je morao uplatiti u državni proračun. Sumnja se da je oštetio svoju vlastitu tvrtku za gotovo milijun kuna, a državni proračun za 281.693,81 kunu, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kako bi prikrio svoje nedjelo, 42-godišnjak nije upisivao sve prihode društva u poslovne knjige, čime je poreznoj upravi otežao preglednost poslovanja i imovinskog stanja tvrtke, po čemu bi se naplaćivao PDV.


U prvoj verziji teksta bila je objavljena fotografija broda koji nema veze s ovim slučajem. Ispričavamo se vlasniku broda i čitateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo