Mladi Riječani: Dobro smo, nema razloga za paniku

Četvero mladih Riječana koje je je sniježno nevrijeme u petak navečer zamelo na putu Međugorje-Mostar spašeno je u zadnji tren. Naime, u autu su bili zarobljeni preko 20 sati, a goriva im je nestalo oko ponoći.

Iz KN Armada su potvrdili da je riječ o njihovim članovima koji su se zaputili na odgođenu utakmicu Rijeke i Širokog.

“Ne mogu potvrditi sve detalje te priče, ali to nije toliko ni važno koliko činjenica da su svi u najboljem redu i da su stupili u kontakt sa svojim bližnjima. Kontaktirali smo i vodstvo HNK Rijeke oko njihovog mogućeg povratka s autobusom s momčadi jer je upitno kada će automobil biti oslobođen iz snijega budući da je u pitanju jedna sporedna cesta”, kazao je Denis Povh, tajnik KN Armada, za Novi list.

Mladi Riječani, dva mladića i dvije djevojke, javili su se iz Hercegovine listu kratkom sms porukom. Nisu željeli davati izjave pod objašnjenjem da se pišu svakakve gluposti i bespotrebno širi panika, poručivši da su našli privatni smještaj i da su svi OK.

Ispalili bengalku kad su čuli strojeve

Naime, mlade su Riječane spasili Mario Zelenika i Ivan Kosir iz tvrke Paškić d.o.o iz Širokog Brijega, i to pukim slučajem nakon što ih Gorska služba Hercegovine iz Mostara nakon cjelodnevne pretrage nije uspjela pronaći. Mladi Riječani su se preko 20 sati nalazili zarobljeni u vozilu, a goriva i samim time i ogrijeva, nestalo im je oko ponoći, piše portal Poskok.info.

Zelenika i Kosir prvo su primjetili prsluk za spašavanje nekoliko stotina metara od mjesta gdje je pronađeno vozilo, no budući da je vozilo bilo pod snijegom nisu ga mogli vidjeti. Tek kad je jedan od putnika u vozilu čuo zvuk stroja te u zrak ispalio bengalku, otkrivena je lokacija automobila te su u zadnji tren spašeni.

specijal-201012070191004-Vrijeme

Povratak na Net.hr