NAPAO GA NOŽEM

MLAĐI PUNOLJETNIK HTIO UBITI MALOLJETNIKA: Osuđen na dvije godine zatvora za pokušaj ubojstva

Sven Rončević (19) nepravomoćno je u srijedu osuđen na Županijskom sudu u Rijeci na dvije godine maloljetničkog zatvora zbog pokušaja ubojstva nožem 16-godišnjeg učenika opatijske Hotelijersko-turističke škole u rujnu 2016. godine.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudac Saša Cvijetić, odluku je donijelo vođeno stajalištem da Rončeviću, unatoč težini počinjenog djela, treba dati priliku u životu, s obzirom na njegovu dob i dosadašnju neosuđivanost, a to su poduprli i obrana i predstavnici tužiteljstva.

Nanio mu rezne rane i vikao da će ga ubiti

Rončević je napao i pokušao ubiti 16-godišnjaka kao mlađi punoljetnik, pa je presuda donijeta temeljem Zakona o sudovima za mladež. Sudsko vijeće je utvrdilo da je Rončević nedvojbeno višekratno zamahivao nožem prema učeniku, te mu je nanio rezne rane, a nakon što je napadnuti pobjegao vikao je da će ga ubiti.

Prema potvrđenoj optužnici, Rončević je prvog dana škole, 5. rujna 2016. godine, sačekao 16-godišnjaka nakon završetka prvog sata te ga pred ulazom u zgradu škole udario šakom u glavu i potom napao zamahujući preklopnim nožem. Pritom ga je zarezao po vratu i podlaktici. Učenik je izbjegao teže ozljede izmičući se i bježeći u zgradu. Povod napadu bio je sukob između njih dvojice dvadesetak dana prije.

UČENIK U SLAVONIJI KOLEGU UBO NOŽEM: Potukli su se nasred škole, ozlijeđeni zadržan u bolnici

Povratak na Net.hr