HLADNOKRVNO UBOJSTVO

‘MERČEPOVAC’ KOJI JE UBIO MLADIĆA PRIVEDEN NA ISPITIVANJE, GRAĐANI MU DOBACIVALI: ‘Marš, smrade!’; Županijski sud odredio pritvor

Muškarac osumnjičen za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera, ratni veteran Džemal Paloš Kobra (60), doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Nakon što su ga ispitali u tužiteljstvu, osumnjičenog su s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, prepratiti na Županijski sud u Velikoj Gorici gdje mu je određen pritvor.

Dok su ga vodili na ispitivanje u DORH, jedan od prolaznika dobacio mu je: ‘Marš, smrade’, prenosi 24sata.

 

Nožem mu presjekao trbušnu aortu

Paloš je Škembera ubo nožem u ZET-ovom autobusu, nakon što mladić nije htio kupiti kartu niti izaći iz autobusa, zbog čega je isti stajao. Paloš se s njim prvo verbalno, a potom i fizički sukobio, pri čemu je izvadio nož ‘skakavac’ i ubo ga u trbuh. Presjekao mu je trbušnu aortu, zbog čega je mladić brzo iskrvario.

Prolaznica je pronašla tijelo mladića u poslijepodnevnim satima na Uskrs. Ležao je na travnjaku u Sloboštini s ubodnom ranom u prsima. Nekoliko sati kasnije preminuo je, unatoč naporima liječnika da ga spase.

Ubojica pokušao pobjeći u Dalmaciju

Kako su doznali mediji, osumnjičeni je bio jedan od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a te da je jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani koja se kolokvijalno zvala ‘merčepovci’.

Kad je iz medija saznao da je mladić kojeg je ubo preminuo, osumnjičeni koji inače živi u Velikom Polju, pobjegao je u Dalmaciju. Snimio je snježnu mećavu kroz koju se probijao dok je vozio.

 

Naposljetku je ipak uhićen. Policiji je predao i nož kojim je ubio Škembera.

OTKRIVENO TKO JE OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVO U SLOBOŠTINI: Bivši ‘merčepovac’ Kobra nakon svađe u autobusu nožem ubo Antu Š. (29) u trbuh

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr