SUKOB U SLATINI

17-GODIŠNJAK S 2 NOŽA IZBO 7 OSOBA U KAFIĆU: ‘Povod napada je mržnja, mi smo za njih Šiptari s Kosova’

Više osoba ozlijeđeno je u sukobu koji se noćas dogodio u kafiću u Slatini.

Napad se dogodio oko 1.30 sati u ugostiteljskom objektu u Slatini gdje je, kako je potvrđeno iz policije, najprije došlo do sukoba. U jednom je trenutku 17-godišnjak oštrim predmetom ozlijedio sedam osoba starosti od 17 do 28 godina. Iako policija ne potvrđuje da je u pitanju nož, svjedoci opisuju kako je mladić upravo nožem izbo svoje žrtve.

Šest je osoba u ovom napadu lakše ozlijeđeno, te im je pružena liječnička pomoć. Još je jedan napadnuti, a riječ je o 17-godišnjaku, zadržan u Općoj bolnici Virovitica jer je teško ozlijeđen.

U 10.30 sati 17-godišnjak je priveden u sjedište Policijske postaje Slatina.

Za njim se, potvrdila je policija, od trenutka napada intenzivno tragalo.

‘U potragu su bili uključeni svi raspoloživi kapaciteti’, opisuju dramatičnu potjeru za nasilnim mladićem u policiji koja nastavlja rasvjetljavati ovaj slučaj tim više što su se pojavile neslužbene informacije da je 18-godišnjak i ranije prijetio mladićima koje je noćas napao.

Napao s dva noža

Jedan od očevidaca napada za Index je ispričao kako se napad dogodio, prema njegovim riječima bez ikakvog izravnog povoda. ‘Sve se dogodilo jako brzo, tip je ušao s dva noža u kafić Gambino netom prije fajrunta i krenuo bosti dečke’, rekao je dr. Ivan Andrašević za Index.

Napadač je 17-godišnjak koji je policiji otprije poznat po nasilničkom ponašanju, javlja Večernji.

Ispred policijske postaje u Voćinu okupili su se obitelj i prijatelji izbodenih osoba, traže informacije o maloljetniku koji je noćas počinio okrutan napad nožem.

‘Povod napada je mržnja koja se širi u Slatini, otkako smo mi Hrvati s Kosova došli u ovo mjesto. Mi smo za njih Šiptari s Kosova’, rekao je čovjek iz Slatine koji je nazočio prosvjedu. Navodi i kako je bilo slučajeva da je u škole bačen suzavac, a da to nikad nije procesuirano, piše dnevnik.hr.

Svi napadnuti imali su od 17 do 20 godina

D.P. (17) iz Čeralija je teško ranjen, dok su još petorica prošla s lakšim ozljedama. Svi su stari između 17 i 20 godina, javlja 24sata.

Njemu je izvađena slezena, no ipak je izvan životne opasnosti te se nalazi u virovitičkoj Općoj bolnici. Napadača su jutros oko 10.30 sati uhitili i priveli.

Jedan od prosvjednika kazao je kako napadač stoji na čelu ekipe mladih koja maltretira i napada vršnjake koji vikendom izlaze u Slatinu.

Jedna od mještanki kaže kako se domaći i došljaci često sukobljavaju u noćnim klubovima pod utjecajem alkohola.

‘Netko bi mogao izgubiti glavu’

‘To su sukobi domaćih i došljaka, koji se teško asimiliraju. Do travnja su u Slatini radila dva noćna kluba. Mi koji živimo u središtu grada pisali smo peticije i gradskim čelnicima tražeći da se ograniči vrijeme rada noćnih klubova jer cijelu noć trešte narodnjaci, a pred jutro izlaze mladići poput zombija, uriniraju i povraćaju po zgradama. I što je još najtragičnije, dolazi do sukoba u kojima bi netko mogao izgubiti glavu’, rekla je mještanka.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr