OPELJEŠILA DUĆANE

KRALA DO IZNEMOGLOSTI, ALI NE IDE U ZATVOR: Karlovčanka u tri sata iz trgovina ukrala čak 82 artikla

Djelatnici trgovačkih centara muku muče s kradljivcima koji unatoč nadzornim kamerama i zaštitarima u civilu uspijevaju oštetiti dućane. Dok je velik dio očajnih građana koji kradu hranu, ima i onih koji se raznim prozvodima iz trgovina okoriste tako što ih prodaju.

Iz primjera Karlovčanke koja je u roku od tri sata u trgovačkom centru Supernova ukrala čak 82 artikla, vidljivo je da lopovi ne moraju strahovati od rigoroznih kazni.

M.F. (39) koja sada živi u BiH 8. listopada u vremenu od 12 do 15 sati je u trgovačkom centru poharala nekoliko dućana. S polica trgovine ‘Cristian Lay’ uzela je čak 16 odjevnih predmeta vrijednih 1923 kune. U trgovini ‘ZOO City’ ukrala je 14 artikala namijenjenih kućnim ljubimcima, vrijednih 1924,85 kuna, a zatim je u DM-u ukrala 24 proizvoda vrijednih 1417 kuna. Vlasnike trgovina oštetila je za ukupno 5265,85 kuna, piše Kaportal.

Tjedan dana kasnije u Ljekarni Jagatić na tržnici uzela je 27 markiranih kozmetičkih proizvoda vrijednih 2200 kuna.

Kradljivica je u istražnom zatvoru provela tri dana. Na Općinskom sudu je osuđena na jedinstvenu kaznu od osam mjeseci zatvora. No, neće u zatvor jer je kazna uvjetna. Iza rešetaka će završiti samo ako u sljedeće tri godine ponovi kazneno djelo.

Povratak na Net.hr