Kako doznaje Glas Slavonije, učenik četvrtog razreda Strojarske tehničke škole u Osijeku, s prijateljima je prošle subote bio na proslavi rođendana u vikendici, u Petrijevcima.

Količina udahnutog ugljičnog monoksida za mladića iz Baranje bilo je kobna

U jednom trenutku otišao je u kupaonicu. Budući da u vikendici nema struje, u toj je prostoriji smješten agregat ( benzinski agregat za električnu energiju bez dimovodne cijevi). Mladića dugo nije bilo pa je netko od prijatelja otišao provjeriti je li mu dobro. Pronašao je mladića na podu kupaonice, bez svijesti. Šokirani vršnjaci odmah su ga odvezli u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su liječnici dali sve od sebe. Nažalost, količina udahnutog ugljičnog monoksida za mladića iz Baranje bilo je kobna.

Tzv. tihi ubojica - ugljični monoksid - odnio je najmanje šest ljudskih života u protekle četiri godine na širem osječkom području. Podaci najvjerojatnije nisu potpuni, jer ne postoji službena statistika o otrovanjima monoksidom. Najviše tragedija događa se zbog kvara na plinskom bojleru, ili neispravnoj peći na drva.