ODE 'CIMA'

KAD KAMIONI ZAPLIVAJU: Šleper pun asfalta završio u moru ispred Starog grada na Hvaru

Tijekom iskrcaja kamiona punog asfalta s broda, puknulo je uže kojim je brod bio privezan za obalu, tako da je kamion s teretom završio u moru

Neobična prometna nesreća, koja je umalo mogla završiti i havarijom, dogodila se u utorak prijepodne u trajektnoj luci u Starom Gradu na Hvaru. Naime, prilikom iskrcaja s broda “Natalija”, došlo je do pucanja cime, odnosno konopa kojim je brod bio vezan za obalu. U tom je trenutku na ukrcajnoj rampi broda bio kamion pun asfalta koji je pao u more, javlja Morski.hr.

Posada broda i vozač kamiona, srećom, nisu ozlijeđeni, a u tijeku je akcija izvlačenja kamiona iz mora. O svemu se oglasila i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, koja je izvijestila da se nesreća dogodila oko 11:20.

“U Starom gradu u trajektnom pristaništu prilikom iskrcaju radnih strojeva s kamiona je u more pao tovarni sanduk s asfaltom. Na mjestu događaja su djelatnici Lučke uprave koji poduzimaju mjere i radnje s ciljem sprječavanja onečišćenja mora“ priopćila je policija uz dodatak da Lučka kapetanija i hvarska policija provode očevid.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr