Hrvat uhićen nakon što je sišao s leta Split-Dortmund

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je da je u subotu u Njemačkoj uhićen hrvatski državljanin za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica za nedjela povezana s drogom.

“U telefonskom razgovoru s policijskim područnim uredom u Dortmundu, hrvatski konzulat u Duesseldorfu je obaviješten o uhićenju hrvatskog državljana jučer u Dortmundu. Osoba se trenutno nalazi u pritvoru u Dortmundu no nije se obraćala konzulatu niti tražila konzularnu pomoć”, rekla je Sandra Rizmaul iz ureda za odnose s javnošću MVPEI-a.

Potvrdila je ranije izjave njemačke policije da je za tim hrvatskim državljanom, čiji identitet zasad nije otkriven, raspisana međunarodna tjeralica zbog nedjela povezanih s drogom.

Njemačka savezna policija priopćila je da je državljanin Hrvatske uhićen u Dortmundu na osnovu međunarodne tjeralice koju je raspisalo bugarsko pravosuđe, te da je on u Bugarskoj osuđen na sedam i pol godina zatvora zbog delikata povezanih s trgovinom drogom.

Tridesetdevetogodišnji hrvatski državljanin, koji živi u pokrajini Sauerland na zapadu Njemačke, uhićen je nakon slijetanja zrakoplova iz Splita prilikom kontrole putovnica. Policija je odbila objaviti ime i inicijale privedenog.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr