'DIVLJI PRIJELAZ' / Gospođa u Osijeku pala ispod vlaka: Pukim je čudom ostala živa, tek izgrebana i preplašena

Image

Strojovođe otkrivaju kako na tom dijelu pruge vlakove voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat, i to baš zato što su svjesni da građani u hordama nepropisno prelaze kolosijeke

18.9.2021.
22:13
Marko Prpić/Pixsell

Između dvaju osječkih naselja, Drvljanika i Sjenjaka, u subotu se odvila prava drama jer je jedna žena pala nasred tračnica u trenutku kada je prolazio vlak!

Portal Glas Slavonije piše da je žena prelazila preko pruge na mjestu gdje to nije smjela, te da je, u trenutku kada je nailazio vlak, pala između tračnica što joj je spasilo život.

Izgrebana i preplašena

Iz stravične situacije se izvukla izgrebana i prestrašena, a prava je sreća što se nije pomicala dok je iznad nje nije prolazila kompozicija putničkog vlaka. 

Taj "divlji prijelaz", unatoč strogoj zabrani, pojedini građani koriste kao prečicu između ta dva osječka naselja, a strojovođe otkrivaju kako na tom dijelu pruge vlakove voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat, i to baš zato što su svjesni da građani redovito u hordama nepropisno prelaze kolosijeke.

"Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosno na maloj udaljenosti, teško je zaustaviti vlak na mjestu, Čim sam uspio zaustaviti kompoziciju, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo.

Bilo mi je loše i strahovao sam od najgoreg", ispričao je za Glas Slavonije strojovođa i istaknuo da je odahnuo kada je vidio da je gospođa živa.

Vlakom je upravljao iz smjera Belog Manastira prema osječkom kolodvoru, a kada ju je uočio, počeo je trubiti i kočiti.

Žena je u tom trenutku pokušala požuriti, vjerojatno u nadi da će stići prijeći prugu prije dolaska vlaka, ali se čini da se u panici saplela i pala.

Građani nastavili prelaziti usred očevida

Unatoč svemu, čak i u trenutku dok je trajao policijski očevid, pojedini građani nastavili su prelaziti preko pruge, a nije ih zasmetala niti nazočnost policije, ističe u nastavku članka novinar Glasa Slavonije.

Šokirani policajci su građane isprva upozoravali da to više ne čine, ali kada su vidjeli da ne ide, počeli su pisati kazne.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali