OBITELJSKA DRAMA

PRVI DOZNAJEMO DETALJE I AKTERE KRVOPROLIĆA U DUBRAVI: Priveden zločinac koji je nožem izbo dva muškarca

Zagrebačka policija privela je osumnjičenog za ubojstvo dvojice muškaraca u ulici Cuglini 13 u Gornjoj Dubravi. Obojica su likvidirana nožem.

Policija je dojavu dobila u 17.30 sati, a u Cuglinima još uvijek traje očevid.

Blokirana Gornja Dubrava

Odmah je organizirana i potraga za muškarcem koji je ubodima nožem usmrtio 67-godišnjeg Vladu Plešeja i 42-godišnjeg Ivicu Piliju.

Policija je ogradila ulicu, a razgovarano je i sa svim susjedima i mnogobrojnom rodbinom ubijenih.

Ubojstvo zbog ljubomore?

Kako doznajemo, dvojica muškaraca bili su u kumskoj vezi. Prema riječima njihove rodbine i prijatelja, ubojstvu je prethodila svađa sina Vlade Plešeja i njegove partnerice Maje s njezinim bivšim odabranikom. Spor je izbio kad je mlada žena odvela iz vrtića svoje dijete, što je njezin bivši partner protumačio kao otmicu.

Jutros je navodno pred kućom trubio i turirao automobilom, što je izazvalo strah u domu u kojem se naposljetku dogodilo dvostruko ubojstvo.

Majka ubijenog, koja također živi u objektu gdje se dogodilo ubojstvo (riječ je o trima spojenima kućama u nizu) za Net.hr je kazala kako je u velikom strahu te će zato ovu noć provesti kod susjede.

Sa suprugom ubijenog Plešeja policija je obavila detaljan razgovorFoto: Net.hr

 

Potjera za ubojicom

I dok je u Cuglinima trajao očevid, jake policijske snage upućene su na teren kako bi pronašle ubojicu. Krug se odmah suzio upravo oko Majinog bivšeg partnera Darka B., koji s braćom živi u susjednom naselju Oporovec.

Policajci su vrlo brzo opkolili njegov dom, no osumnjičenog muškarca tamo nije bilo. Na obavijesne razgovore odvedeno je nekoliko članova njegove obitelji jer se sumnjalo kako mu pomažu u skrivanju. Inspektori nisu odmah isključili mogućnost da je ubojica imao i pomagače.

Naime, u Cuglinima 13 živi nekoliko obitelji sa čak 18-ero djece, pa se vjerovalo kako Darko B. u osvetnički pohod nije došao sam.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, nakon višesatne potrage osumnjičeni muškarac ipak je lišen slobode, a u nastavku kriminalističkog istraživanja policija će složiti mozaik ovog zločina što je uznemirio javnost svega dva dana nakon što se dvostruko ubojstvo dogodilo u Slavonskom Brodu.

U jutarnjim satima je i službeno potvrđeno da je policija uhitila muškarca kojega sumnjiči da je počinio ova dva ubojstva. ‘Jedna je osoba uhićena povodom ovog kaznenog djela i u tijeku je kriminalističko istraživanje’, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

 

Povratak na Net.hr