muljaže u donjem kraljevcu / Dvojica direktora oštetila međimursku tvrtku oko 150 tisuća eura

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kriminalističko istraživanje međimurska policija provela je nad 61-godišnjakom i 54-godišnjakom, obojicom s područja Čakovca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

25.5.2023.
14:03
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Dvojica direktora trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice u Međimurskoj županiji osumnjičena su za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju vezanom uz metalni otpad, a šteta je oko 150.000 eura, priopćila je u četvrtak policija.

Kriminalističko istraživanje međimurska policija provela je nad 61-godišnjakom i 54-godišnjakom, obojicom s područja Čakovca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da je 61-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, kako bi si pribavio protupravnu imovinsku korist, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe o čijim se interesima bio dužan brinuti.

Image
USVOJENO IZVJEŠĆE /

Zagreb najsigurniji u zadnjih 20 godina! Pao broj kaznenih djela, porastao gospodarski kriminal

Image
USVOJENO IZVJEŠĆE /

Zagreb najsigurniji u zadnjih 20 godina! Pao broj kaznenih djela, porastao gospodarski kriminal

Policija navodi da je od siječnja 2018. do prosinca 2022., prema dogovoru te uz pomoć osumnjičenog 54-godišnjaka, direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Belici, oko 200 tona metalnog otpada koji je nastao u proizvodnom procesu trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca u nekoliko puta isporučio trgovačkom društvu iz Belice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za isporučene količina metalnog otpada 61-godišnjak je od 54-godišnjaka primio nešto više od 150.000 eura u gotovini. Isporuke metalnog otpada nisu evidentirane u poslovnim knjigama tih dvaju trgovačkih društava dok trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za isporučeni metalni otpad.

Primljeni novac osumnjičeni 61-godišnjak nije položio u blagajnu ili na račun trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, čime si je pribavio znatnu imovinsku korist, a tom je tom trgovačkom društvu prouzročio štetu od najmanje 150.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog počinjenoga kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, protiv osumnjičene dvojice podnijet će se kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo