TUGA I NEVJERICA

DUGOSELSKI KRAJ ZAVIJEN U CRNO: Tragična nesreća zauvijek razdvojila četvoricu prijatelja

Večernji izlazak četvorice nerazdvojnih prijatelja na partiju biljara u jedan kafić u Dugom Selu završio je tragedijom koja je čitav dugoselski kraj danas zavila u crno.

Na povratku kući, nešto iza ponoći, sletjeli su s ceste pri čemu se poginuli 20-godišnji vozač Matej Sertić (20) i njegov vršnjak i suvozač Danijel Nikolić. U Kliničkoj bolnici Durava liječnici se još bore za život 19-godišnjeg Valentina Vidovića, dok je četvrti od njih, Marko Ćorluka (19) pretrpio lakše ozljede.

U zavoju izgubio nadzor nad vozilom

Jutarnji list piše kako je po krivudavoj cesti Cerje – Drenčec Matej Sertić vozio obiteljsku Škodu Octaviju da bi po mrklome mraku, nakon izlaska iz jednog desnog zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sletio u odvodni kanal.

Nesretni mladić očito je prebrzo vozio jer se Škoda potom nasttavila nekontrolirano kretati dalje kroz raslinje i pri naletu nastablo prevrnula se na krov. Policija, vatrogasci i Hitna pomoć brzo su stigli na mjesto nesrećem, no dvojici mladića nije, nažalost, bilo spasa.

NOVA TRAGEDIJA NA HRVATSKIM CESTAMA: U teškoj nesreći poginulo dvoje 20-godišnjaka, još dvoje mladih ozlijeđeno!

“Nitko ne zna zašto je skrenuo s ceste”

U kući Sertićevih velika je tuga, a nikome nije jasno kako je uopće došlo do takve tragedije jer kažu da Matej nikada nije divljao za volanom.

“Ne možemo od šoka doći k sebi. Pa to su dečki koje bi svatko poželio kao djecu. Sve do jednog dolaze iz finih i radišnih obitelji te su i odgajani u tom duhu. Matejeva majka je shrvana. Teško će biti živjeti sa spoznajom da joj je sin odveo sebe i prijatelja u smrt te ugrozio živote druge dvojice. Oni sad krive sebe što su sinu dali da vozi, ali nitko od nas ne zna točan razlog zašto je zapravo Matej skrenuo s ceste”, kazala je za Jutarnji jedna obiteljska prijateljica nagađajući da je uzrok nesreće možda bilo pretrčavanje srndaća preko ceste, što je ondje česta pojava.

Matej je studirao u Zaprešiću. Otac mu je električar, a majka blagajnica u jednoj školi.

JE LI VRIJEME KRIVO ZA CRNE BROJKE POSLJEDNJIH DANA?: ‘Najlakše je uzeti jednu tabletu. A to uopće nije rješenje’

“Nisu nikad divljali u automobilima”

U obitelji Vidović, za život čijeg se sina bore liječnici, šok i strepnja.

“Kada su nam javili za nesreću, odrezale su nam se noge. Valentin je operiran, ima napuknuće lubanje i unutarnja krvarenja. Ne znamo još sa sigurnošću hoće li se oporaviti, ali vjerujemo u to. Oni su dečki koji se druže odmalena. Nisu nikad divljali u autima. Naša majka strahuje svaki put kad Valentin sjedne na motor, a onda se dogodi ovakvo zlo”, kazao je brat teško ozlijeđenog Valentina.

Majka najlakše ozlijeđenog Marka Ćorluke kaže da je njezin sin lakše ozlijeđen te da nosi ovratnik. Sin joj je, kaže, prije kobnog povraka poslao sms-poruku da stiže kući.

policija2

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr