DRAMA NA TRESNJEVCI Mrtva pijana parkirala nasred ceste, policija je ostavila da spava

“Jos uvijek ne mogu vjerovati sto se sve sinoc izdesavalo”, govori nam citatelj koji nam je poslao zaista zanimljive fotografije dogadaja kojima je bio svjedok kasno u noc dok je setao psa po zagrebackoj Tresnjevci.

“Kao i svaku vecer”, prica nam, “izasli smo u zadnju setnju. Iza ugla od nase zgrade primjetio sam nesto cudno. Neki auto je stajao nasred ceste”. Citatelj nam kaze da to ne bi bilo neuobicajeno, jer ljudi cesto u tom kvartu parkiraju posred ceste, ali ovaj put stvari nisu izgledale kako treba. “Cinilo mi se da je netko pokusao parkirati auto, ali bezuspjesno, pa je jednostavno odustao. Logicno objasnjenje bi bilo da je zaboravio dignuti rucnu, pa se auto otkotrljao na cestu”.

Vec je krenuo kuci, kada je ugledao obris na vozackom sjedistu. “Doso sam malo blize i vidio da netko spava. Dvije su mi opcije prosle kroz glavu: ili je netko mrtav-pijan pokusao parkirati pa odustao usred akcije i zaspao ili je netko jednostavno mrtav, dozivio napadaj ili tko zna sto.”

Pozvao je policiju, jer oba slucaja mu nisu dobro zvucala i nastavio setnju. No upravo u trenutku kada je prekinuo razgovor s policijom dogodilo se nesto sto ga je dovoljno zaintrigiralo da se vrati i priceka kako ce se cijela stvar rasplesti.

“Vrata automobila su se svom silom otvorila. Stenjuci i zavijajuci iz auta je ispala mlada djevojka u evidentno nekoherentnom stanju. Zateturala je nekoliko koraka i krenula manijakalno trcati u krug, pritom se zaletila u svoj, ali i susjedne aute. Vec sam krenuo prema njoj da vidim dal’ joj mozda treba pomoc, mozda nije pijana nego stvarno ima neki napad. No dok sam stigao natrag do njezinog auta, ona se vec bacila na vozacko sjediste i zaspala.”

Sve bizarnije

Stvari su postajale sve bizarnije sa svakim trenutkom. Nas citatelj je ugledao policiju i razveselio se sto ce stvar konacno biti rijesena i on ce moci kuci, u krevet. No policija nije uspjela primjetiti Hyundai koji je preprijecio jednu i pol traku, vec je stala pored nekog drugog auta detaljno ga pregledavajuci. Tek kada im je covjek koji ih je pozvao skrenuo paznju da iza njih stoji pravi auto, uputili su se prema nesretnoj zeni.

“Nisam vise izdrzao”, govori nam citatelj, “i u tom trenutku sam se poceo nekontrolirano smijati. Naime, kada su policajci pokucali zeni na prozor, iznutra se zacuo zastrasujuci vrisak. Policajce to nije nimalo smelo, nego su vrlo mirno otvorili vratai i skuliranim glasom ju pitali: ‘Gospodo, znate da ste parkirali nasred ceste?’ Njezin odgovor nije bio toliko skuliran, nego vise prodorni urlik: `Niiiiiisaaaaaaaaam!’.”

Sto su inkapacitirana gospoda i policajci razglabali sljedecih nekoliko trenutaka nas citatelj nije cuo, ali ono sto se zatim dogodilo malo ga je zbunilo.

“Policajci su joj zatvorili vrata, sjeli u svoj auto i otisli. Samo tako. Gospodicna je upalila auto i pokusala malo bolje parkirati. Pet minuta se mucila. Auto joj se gasio, pa bi davala previse gasa, pa bi dosla preblizu susjednog auta, pa bi zapela u odvodnom kanalu… Nekako je nagurala vecinu auta na parkirno mjesto, auto ugasila i ponovo zaspala. Nije ni pokusala izaci van, samo se sklupcala na sjedistu i zaspala. Auto zapravo nije bas ni uspjela parkirati, jer je i dalje straznji kraj virio na cestu. No to me manje brinulo. Vise me zanima kako je moguce da je policija ostavila zenu kojoj ocito nije dobro da sama parkira taj auto i onda da ostane spavati u njemu na poprilicno niskim temperaturama.”

Pred jutro automobila vise nije bilo i nadamo se da je mlada dama dobro, no ostaje pitanje zasto ju je policija ostavila samu. Odgovor na to pitanje smo potrazili u policiji, no policija je za Net.hr odgovorila samo da je zaprimila dojavu nesto poslije ponoci te da su policajci vozilo zatekli “manjim dijelom na voznoj traci”, te da je ono kasnije pomaknuto na parkiraliste. Osoba u automobilu nije zatecena da njime upravlja, sto znaci da nije bila u prekrsaju, receno nam je iz policije iz koje su dodali da nije bilo narusavanja javnog reda i mira.

Povratak na Net.hr