banner

OTRGNUO SE MAJCI

DIJETE NA KALELARGI ISTRČALO RAVNO POD KOTAČE HITNE: ‘Skamenio sam se kad sam vidio što se dogodilo’

Zahvaljujući ekspresnoj reakciji vozača, dijete je prošlo samo s lakšim ozlijedama, a zanimljiv je i policijski pogled na problem.

Obitelj poljskih turista u nedjelju poslijepodne šetala se zadarskom Kalelargom. U jednom trenutku, iz grupe turista istrčao je petogodišnjak. Ravno pod kotače Hitne.

“Udarac se jako čuo i ja sam dignuo pogled. Skamenio sam se kad sam vidio što se dogodilo. Dječak je ležao pred kotačem, kombi se zaustavio u zadnji tren” opisao je za 24 sata horor Robert Pavić iz Zagreba koji sezonu radi u fast foodu u Zadru. “Jedna žena, koja je vidjela sve što se dogodilo, dotrčala je i vikala, plakala i zvala policiju. Hitna je odmah otišla, da bi sljedeća došla za 15 minuta, kao i policija koja je odmah napravila očevid” opisuje Robert. Majka dječaka, bila je izvan sebe. Pukom srećom nije bilo nikakvih težih ozlijeda. A što je još zanimljivije, prema zakonu, ovo je jedna od rijetkih situacija kada nitko nije kriv.

Dijete je počinitelj, ali…

“Počinitelj ove prometne nezgode je dijete. No, naravno, kao dijete nije prekršajno odgovorno. Stvar je u tome da je vozač apsolutno bez odgovornosti, napravili smo i alkotest koji je pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola, a u biti nisu krivi ni roditelji. Dijete se uvijek može otrgnuti iz ruku, a u ovoj situaciji vjerojatno su računali kako su u pješačkoj zoni, iako Kalelargom u određeno doba dana voze dostavna vozila, a vozilo Hine ima pravo prolaska centrom grada u svako doba dana” kaže glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Povratak na Net.hr