PRED OČIMA DVOJE DJECE

DELNIČANIN PRED VRTIĆEM PRIJETIO SMRĆU BIVŠOJ SUPRUZI: ‘Sada idem doma po gun, ubit ću i njega i tebe’

Delničanin Veljko Zafirov u ponedjeljak je pred dječjim vrtićem prijetio smrću svojoj bivšoj nevjenčanoj supruzi. Učinio je to, prema navodima tužiteljstva, pred dvoje male djece nakon čega ga je privela policija.

Zbog prijetnji smrću i posjedovanja zabranjenog oružja u riječki je zatvor jučer smješten 25-godišnji Veljko Zafirov iz Dedina nedaleko Delnica. Tereti ga se da je u ponedjeljak smrću prijetio 34-godišnjoj bivšoj nevjenčanoj supruzi s kojom inače ima dijete i njenom sadašnjem dečku, piše Novi list.

“Sada idem doma po ‘gun’ (pištolj) i slobodno reci njemu da ću ga ubiti. To mu odmah javi, a poslije ću ubiti i tebe jer mi uporno radiš inat, tjeraš me u zatvor!”, kazao joj je ispred Dječjeg vrtića Hlojkica u Delnicama, a potom je nazvao supruginu 13-godišnju kćer i upozorio je da će joj ubiti majku. Sve to u kaznenu prijavu pretočila je 34-godišnjakinja na što je reagirala policija koja je u drvarnici kod obiteljske kuće dan kasnije pronašla dvije bajunete i prerađeni zračni pištolj koji, prema važećem Zakonu o oružju, spada u zabranjeno oružje.

Već osuđen zbog fizičkog napada

Na ispitivanju u tužiteljstvu Zafirov je poricao da je počinio delikte za koje se tereti, tvrdeći da mu je sve namjestila jedna navodna žrtva prijetnje, no ipak mu je određen istražni zatvor, ali i jamčevina od 30 tisuća kuna.

Zafirov je već pravomoćno uvjetno osuđen zbog dviju prijetnji bivšoj nevjenčanoj supruzi koja mu se našla na meti i u siječnju ove godine. Tada ju je i fizički napao.
Osim toga, osuđivan je i zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, prekšaja iz domene droga i drugog.

Tužiteljstvo ukazuje i da je posljednje prijetnje bivšoj nevjenčanoj supruzi izrekao u prisustvu dvoje male djece.

Povratak na Net.hr