PUŠTEN NA SLOBODU / Iznenađujuće otkriće tijekom pretresa ćelije župana Dekanića. Njegov odvjetnik sve opovrgava

thumbnail

Čini se da mjera zabrane utjecaja na svjedoke pritvaranjem nije bila baš učinkovita, obzirom na to da je u Dekanićevoj ćeliji pronađen mobitel

14.4.2023.
21:14
Play logo

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i još četvero okrivljenika koje Uskok tereti za nekoliko kaznenih djela u petak su, poslije 14 sati, pušteni na slobodu iz osječkog zatvora. Dekanić, koji je pijan skrivio nesreću pa je pokušao zataškati, pušten je iz pritvora, a pušteni su i njegov rođak Krešimir Bičanić, dvojica policajaca i žena - u čiju se kuću zabio županov automobil.

Image
NIJE HTIO NI IZJAVE DATI /

Damir Dekanić pušten je na slobodu: U vrećama za smeće iznio je sve što je imao u pritvoru

Image
NIJE HTIO NI IZJAVE DATI /

Damir Dekanić pušten je na slobodu: U vrećama za smeće iznio je sve što je imao u pritvoru

'Ispitani svi svjedoci'

"Nakon što su svi svjedoci ispitani prestala je opasnost od utjecaja na njih prema tome USKOK je zbog toga tražio ukidanje istražnog zatvora", kazao je Dekanićev odvjetnik Davor Ćavar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se da mjera zabrane utjecaja na svjedoke pritvaranjem nije bila baš učinkovita.
Dok je bio u pritvoru Dekanića su prijavili za korištenje mobitela u ćeliji. Optužili su ga da je zvao upravo svjedoke. Iako njegov odvjetnik sve negira - u pretresu Dekanićeve ćelije pronađen je mobitel. Mobitel je navodno bio vlasništvo drugog zatvorenika, nepovezanog s Dekanićevim slučajem. Iz Ministarstva pravosuđa zbog tajnosti istrage ovo ne potvrđuju, ali tvrde - ćelije se svakodnevno pregledavaju.

"Pravosudni policajac sam ne može ući u ćeliju. Mi radimo prema nalogu, sami ne. Niti sami određujemo kad ćemo koga izvesti, kad ćemo napraviti koji pregled, sve po zapovijedi", govori za RTL dopredsjednik Sindikata pravosudne policije Krešo Jelenko, prenosi Danas.hr.

Play logo

Kaže da je glavni problem nedostatak ljudi. "Trebate 100 ljudi, a imate 50, objasnite mi kako ćete vi napraviti posao kvalitetno da bude sve kako treba, nemoguća misija", govori Jelenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok sumnjiči Dekanića da je pijan vozio, razbio službeni automobil, ali i automobil i ogradu žene u Cernom, zatim s njom dogovorio da ne zove policiju, koja je ipak došla zbog prijave svjedoka. U međuvremenu je pozvao rođaka da fingira vozača, kontaktirao pomoćnika šefa smjene da ne unese podatke, te naloži prometnoj ophodnji da ne obavi očevid. Istraga se nastavlja - a Uskok priprema optužnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo