Play ponuda

Crkva potvrdila: Fra Nimac je pobjegao sa 9,8 milijuna kuna

shimmer fallback

Crkva se konačno oglasila o slučaju fra Šime Nimca iz Baške Vode te je poručila da je pobjegao s 9,8 milijuna kuna. Ujedno se ispričavaju zbog 'njegovog nezasitnog egoizma'.

16.10.2012.
14:36
Play ponuda

Nakon nekoliko dana medijskih napisa o bijegu fra Šime Nimca iz Baške Vode, koji je prije bijega uzeo više milijuna crkvenih kuna, službeno se oglasila i Crkva.

Tako se navodi da je Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju je zastupao njezin bivši župnik fra Šime Nimac s trgovačkim društvom Sunčani Bast d.o.o., koje je zastupao Mario Mikulić, 10. travnja 2012. godine sklopila Ugovor o kupoprodaji kojim je tvrtka kupila od župe nekretnine za ukupan iznos od 1.310.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.

Nakon toga je bivši župnik fra Nimac s računa župe u više navrata podigao ukupan iznos gotovine od 9.817.656,92 kuna bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih i eventualno utrošenih sredstava.

U priopćenju se ističe da su nekretnine prodane bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti te je podnesena tužba kako bi se poništio spomenuti kupoprodajni ugovor. U tijeku je i razmatranje pokretanja postupka isključenja Šime Nimca iz Franjevačke zajednice.

''Ujedno izražavamo iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca, kojemu je Provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje, te molimo cjelokupnu hrvatsku javnost za iskrenu ispriku u ime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja'', stoji u službenom priopćenju.

Play ponuda
Play ponuda